Autor:

Krkonošský hubník

Snadné
Ingredience
Houby 2 hrnek
Mléko 1/2 l
Hrubá krupice 1 lžíce
Cibule 1 ks
Česnek 3 stroužek
Sůl 3 špetka
Pepř mletý 2 špetka
Strouhanka 4 lžíce
Vejce 2 ks
Jablka 1 ks
Máslo 2 lžíce
Krkonošský hubník

Postup přípravy:

Houby pokrájíme na kousky, posolíme, zakápneme vodou a podusíme doměkka. Do velké mísy si nahrubo nastrouháme cibuli a česnek. Přidáme houby, mléko, vejce, krupici a pořádně promícháme. Jablíčko si oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme na kousky a přidáme do těsta. Promícháme, zahustíme strouhankou (konzistence těsta by měla být asi jako těsto na třenou bábovku), osolíme a opepříme.

Do hlubšího pekáče dáme máslo a vložíme do rozehřáté trouby (asi 150°C). Když se rozpustí, vlijeme do pekáče těsto a pečeme do zlatova (45-60 minut).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Letos to dokážeme: Dietní jídelníček od Petra Havlíčka pro rok 2017 Články z

Komentáře k receptu: Krkonošský hubník

Komentáře

  1. HelenaPa   02.09.2013 | 8:54 | reagovat |

    Manželova rodina z Krkonoš ho dělala z housek, s mlékem, vejci, houbami, uzeným a česnekem, spíš jako nádivku než buchtu.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox! 8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox!
Proměna ložnice: z neútulného prostoru perfektní oáza klidu! Proměna ložnice: z neútulného prostoru perfektní oáza klidu!
Pleťový „jojo efekt" a jak mu zabránit Pleťový „jojo efekt" a jak mu zabránit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web