Krkonošský hubník

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: k.spageta

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      hrnek houby
    • 0,5
      l mléko
    • 1
      lžíce hrubá krupice
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 3
      špetka sůl
    • 2
      špetka pepř mletý
    • 4
      lžíce strouhanka
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks jablka
    • 2
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Houby pokrájíme na kousky, posolíme, zakápneme vodou a podusíme doměkka. Do velké mísy si nahrubo nastrouháme cibuli a česnek. Přidáme houby, mléko, vejce, krupici a pořádně promícháme. Jablíčko si oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme na kousky a přidáme do těsta. Promícháme, zahustíme strouhankou (konzistence těsta by měla být asi jako těsto na třenou bábovku), osolíme a opepříme.
2
Do hlubšího pekáče dáme máslo a vložíme do rozehřáté trouby (asi 150°C). Když se rozpustí, vlijeme do pekáče těsto a pečeme do zlatova (45-60 minut).

Komentáře k receptu

  • HelenaPa
    HelenaPa |

    2. 9. 2013 08:54

    Manželova rodina z Krkonoš ho dělala z housek, s mlékem, vejci, houbami, uzeným a česnekem, spíš jako nádivku než buchtu.