Autor:

Květákové karbanátky II.

Střední
Ingredience
Květák 1 ks
Vejce
1-2 (dle velikosti květáku)
2 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Strouhanka  
Krupice
dle potřeby
 
Květákové karbanátky II.

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Ze zeleniny

Květák uvaříme do měkka, necháme dobře okapat a rozmačkáme na kaši. Osolíme, opepříme, přidáme vejce a tolik krupice, aby se daly formovat karbanátky. Dobře promícháme.

Krupice dáme nejprve méně a necháme ji 15 minut nabobtnat, pokud je jí málo, přidáme. Potom tvarujeme karbanátky, obalujeme ve strouhance a smažíme z obou stran.

Podáváme s brambory a zeleninovým salátem, případně s tatarkou nebo jogurtovou omáčkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2+
4.5 4 5 1
Zeleninové ragú s rajčaty Lehké recepty přímo od moře - část I. Články z

Komentáře k receptu: Květákové karbanátky II.

Komentáře

  1. misak35   07.08.2013 | 13:08 | reagovat |

    Skvělé :)

  2. verunka   12.09.2012 | 12:53 | reagovat |

    do květákových karbanátku dávám ještě strouhaný sýr a česnek, a je to výborné ;-)

  3. Anonym   22.08.2007 | 21:39 | reagovat |

    Jo a ještě doplněk k mému předchozímu komentáři: Když už jste v tom strouhání, výsledek bude ještě lepší, když do toho přistrouhnu docela malounko syrového celeru a petržele a samozřejmě na drobno pokrájím taky kousek cibulky.

  4. Ida Juřicová   22.08.2007 | 18:22 | reagovat |

    Dnes jsem je delala k obedu a je to mnamka :-)

  5. Tereza J.   18.07.2007 | 20:57 | reagovat |

    Alenka, karfiol nechám dobre odkvapkať, takže tej krupice na zahustenie dávam maximálne 1-2 lyžice, to nemôže mať chuť cesta, vždy to má chuť karfiolu. Strúhanku na zahustenie nepoužívam, príliš vysušuje. V ingredienciách je preto, lebo viem, že niekto dáva prednosť strúhanke:)))

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web