Volské topinky

moje hodnocení:

4,4

hodnotilo: 7
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks chleba (Krajíce)
    • 4
      vejce
    • 4
      ks uzeniny (Plátky)
    • slunečnicový olej
    • sůl
    • tatarská omáčka
    • 2
      ks rajčata
    • paprika

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z krajíce chleba opatrně vyřízneme střídku, dáme pozor, aby zůstala neporušena. Kůru vložíme do rozehřátého oleje, vklepneme do ní vejce, osolíme a poklademe plátkem uzenin a navrch přimáčkneme střídku.
2
Pomalu smažíme až vejce ztuhne, pak obrátíme a lehce opečeme z druhé strany. Klademe na talíř vejcem nahoru a zdobíme kolečky paprik, rajčat a tatarskou omáčkou.
Zařazení: Maso
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 |

    22. 11. 2010 18:57

    Použil jsem voňavou uzenou slaninku,takže jsme zeleninu ani nepostrádali :-),:-),:-).

  • venyss venyss
    venyss venyss |

    29. 11. 2008 09:48

    Jé, to byla dobrota :-)! Paní Štroblová, vy jste šikulka! Děkujeme za výborné zpestření již "nudných" snídaní.Je to rychlé, syté a inspirativní!

  • Ňulinka -
    Ňulinka - |

    16. 6. 2008 15:05

    Tak to se omluvám,nějak jsem ta data přehlédla,ale stejně je to mňam recept ať už odkudkoliv.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    15. 6. 2008 16:48

    Ňulinka, neviem ako si to myslela, ale tento recept od Vierky bol vložený asi skôr ( ak ti išlo o to ) , pretože prvý komentár je datovaný 26.12.2004. Ten tvoj recept má prvý komentár zo dňa 28.2.2007.

  • Ňulinka -
    Ňulinka - |

    15. 6. 2008 16:06

    Recept jsem tady dávala já dávno i s fotkou,viz.:Babiččin košíček-Pepíček.

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    15. 6. 2008 14:14

    Kdysi,když byl můj syn malý,asi 7 let,měl pořád nějaké takové nápadya dělal právě tady to.Vykrojil střed chleba a opékal tu kůrku a do ní si dával co měl rád.Nechápala jsem,kde na takové nápady chodí,Dnes má svou restauraci a pokud vím,tady ty volské topinky pod trochu jiným názvem tam má v jídelníčku.Dávám rozhodně jedničku.

  • Oldřich Gargulák
    Oldřich Gargulák |

    15. 6. 2008 09:12

    Čert vem cholesterol! Stálo to za to.

  • Ivana Š.
    Ivana Š. |

    10. 6. 2008 17:25

    Tuto mňamku mi vždy dělala babička když jsem byla malá. Do kůrky vdy dávala zbytky z lednice. Prostě nekonečné možnosti. Doporučuji .... a ještě zapít bílou kávou (Meltou).

  • Dana
    Dana |

    26. 12. 2004 18:26

    Jeste me napadl jeden tip ohledne vylepseni vzhledu: predtim, nez vklepnete do pripravene kurky vejce, oddelit zloutek od bilku a nejprve doprostred vklepnout zloutek a teprve po chvilce zalit bilkem, aby nakonec pri servirovani pokrm vypadal lepe.

  • Dana
    Dana |

    26. 12. 2004 18:22

    Nevim, jakou uzeninu ma autorka na mysli. Prave jsem to zkusila se sunkou a jeste jsem pridala platek eidamu,nez jsem to priklopila stridkou, ale vysledek je chutove dost mdly. Jo a jeste, mozna by bylo lepsi smazit to na masle, nez na oleji.