Šoulet je židovské jídlo, které se připravuje z luštěnin, jako jsou fazole, cizrna, sója, hrách a přidat můžete také kroupy. Šoulet se připravuje o nejznámějším židovském svátku jakým je „šábes“, který se slaví každý týden od pátečního do sobotního večera. Vy si tak můžete udělat malý svátek společně se skvěle upečenou husou.
Tradiční polévka zvaná kaldoun se podávala na sváteční tabuli za dob rakousko - uherské monarchie, když se pekla husa nebo kachna. Mělo to svoji logiku - vnitřnosti a odřezky opeřence, které neputovaly na pekáč, se použily na polévku (játra, srdce, krk, křídla).
Knedlo-vepřo-zelo patří mezi nejoblíbenější české pokrmy. V našem případě nahradíme vepříka kachnou a do zelí zapracujeme i rozinky. Vznikne jedinečná chuť, na kterou nezapomenete během celého slavnostního oběda.