Autor:

Králík na halali

120 minut PT0H120M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Králík 1 ks
Špek 200 g
Rybízová marmeláda
Nejlépe lesní směs
1 sklenice
Bobkový list 3 ks
Nové koření 8 ks
Pepř celý  
Cibule 2 ks
Sůl 3 lžička
Polotovar - Halali
Bez nálevu .....
1 sklenice
Divoké koření 3 lžička
Horká voda 1 hrnek
Snítka tymiánu 1 ks
Grilovací koření 3 lžička
Hořčice plnotučná 2 lžíce
Králík na halali

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Králičí

Králíka (bez hlavy) položíme na pekáč, přidáme všechno koření, špek nakrájený na kostičky spolu s pokrájenou cibulkou a sklenici Halali. Přidáme 5 lžic marmelády spolu s plnotučnou hořčicí. Zalejeme horkou vodou. Zakryté dusíme cca hodinu na 180. Dále pečeme cca hodinu odkryté, doléváme vodou (popřípadě vývarem). Během pečení přidáváme marmeládu dle chuti, to samé se solí, pepřem a dalším kořením. Pečeme do zlatova. Na konci pečení odstarníme bobkové listy a nové koření. Pokrm je sladko-slano-kyselý.

Příloha: nejlépe vařené brambory, americké brambory , rýže atd. Kdo nemá rád králičí, zaječí maso může dát kuřecí stehna či kuřecí paličky. Také moc moc dobré. :-)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Haná Tradiční gurmánské speciality z Hané Články z

Komentáře k receptu: Králík na halali

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web