Autor:

Králík na hořčici II

135 minut PT0H135M
Obtížné
Porce: 4
Ingredience
Králík
rozdělený na porce
1 ks
Vepřový bůček 400 g
Dijonská hořčice 8 lžíce
Šalotka
najemno pokrájená
1 ks
Česnek 1 stroužek
Bílé víno 500 ml
Bouquet garni
např. tymián, saturejka, petrželka + bobkový list a česnek svázané provázkem
 
Mouka
na obalení
 
Olej
na opékání
 
Petržel
sekaná
 
Sůl  
Máslo
prohnětené s trochou mouky na zahuštění šťávy
 
Králík na hořčici II

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Králičí

Porce králičího masa osolte, opepřete, potřete hořčicí a obalte v mouce (množství hořčice se nebojte, vařením se obrousí její ostrost). Pak je rychle opečte na trošce oleje v kastrolu s nepřilnavým povrchem a vyjměte je. Připečenou šťávu uvolněte přidáním trochy teplé vody. Do výpeku přidejte cibulku, česnek a petrželku. Opečené maso vraťte zpět, zalijte vínem, přisolte, opepřete a přidejte bouquet garni.

Duste nebo pečte (pokud máte kastrol vhodný i do trouby), až je maso měkké. Během pečení občas přelijte maso vypečenou šťávou. Posledních asi 10 minut pečte odkryté, aby se na mase utvořila lákavá kůrka. Před podáváním dochuťte, a je-li omáčka řídká, můžete ji zahustit lžící moučného másla (polovina másla a polovina mouky). Podávejte s novými bramborami s bylinkami, krátce podušeným špenátem a sklenkou piva.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2
4 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 2x)
Pojďte ke stolu místo do tělocvičny! Pojďte ke stolu místo do tělocvičny! Články z

Komentáře k receptu: Králík na hořčici II

Komentáře

  1. Talpa   05.04.2014 | 9:32 | reagovat | závadný

    to se tam jenom prihodi vedle kralika, nebo byste chtel bucek spikovat?:D

  2. pavel   21.07.2011 | 11:02 | reagovat | závadný

    :-( Nějak mi v popisu přípravy chybí ten bůček, co je uveden v ingrediencích...

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web