Autor:

Králík - slintající soused

Střední
Ingredience
Králík 1 ks
Rostlinný olej 3 lžíce
Cibule 2 ks
Česnek 3 stroužek
Rajský protlak
lze nahradit kečupem
4 lžíce
Pepř mletý 1 špetka
Hladká mouka
1-2
2 lžíce
Vývar
nebo voda
1/2 l
Petrželka 1 hrst
Tymián  
Sůl  
Králík - slintající soused

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Králičí

Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém oleji. Maso vyjmeme a do tuku vložíme na kolečka nakrájenou cibuli, po chvilce rozetřený česnek a zaprášíme moukou. Osmahneme a zalijeme studenou vodou nebo vývarem. Rozmícháme, přidáme protlak i trochu kečupu a tymián. Na tento základ vložíme porce králíka, ještě lehce posypeme tymiánem a pokapeme kečupem. Dáme do trouby, obracíme a lehce podléváme. Pečeme do měkka, vzniklou omáčkou přelejeme porce na talíři a posypeme petrželkou.

Podáváme s vařeným bramborem. Při pečení velmi voní, takže hlídáme a slintajícímu sousedovi nezapomeneme dát ochutnat!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 15 x
2+
4.14 15 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 15x)
Žebra z grilu Žebra z grilu krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Králík - slintající soused

Komentáře

  1. Ladia   11.11.2011 | 9:22 | reagovat | závadný

    Prosím o opravu u množství tymiánu a soli

    1. Vlasta Novák   11.11.2011 | 9:26 | reagovat | závadný

      Opraveno, díky

  2. Hrušková   10.11.2011 | 14:22 | reagovat | závadný

    Nejnovější recept z roku 2005 :-D

  3. Martin Veselý   07.11.2011 | 19:36 | reagovat | závadný

    Výborná záležitost. Doporučuji vyzkoušet ;-)
    Přidal jsem foto...

  4. Jana Svobodová   28.09.2010 | 18:57 | reagovat | závadný

    Dnes jsem tento recept zkoušela a i přesto že králíka moc nemusím já i syn sme si pochutnali.Hodnotím za 1

  5. Michaela Linhartová   24.01.2010 | 12:31 | reagovat | závadný

    Asi jsem někde udělala chybu. Vůbec to dobré nebylo. Jestli jsem měla tu mouku s vodou vydusit a pak teprve ten kečup. A králik taky nebyl měkký. A starý nebyl je domácí.

1 2 3 4 5 6 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web