Králičí stehna pečená velmi pomalu

Hodnocení:

Moje:

150 minut
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks králičí maso stehna
    • 1
      balíček mořská sůl
    • 8
      lžíce kachní sádlo
    • 1
      snítka rozmarýn
    • 1
      ks bobkový list
    • 6
      ks jarní cibulka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Den předem vložte králičí stehna do pekáčku s mořskou solí a maso jí obalte. Přikryjte potravinářskou fólií a dejte do ledničky. Před přípravou pak stehna omyjte a osušte. V silnostěnné pánvi rozehřejte lžičku sádla, stehna na něm zprudka opečte ze všech stran do zlatohněda. Přidejte zbytek sádla a koření. Zakryté duste na mírném plameni asi 2 hodiny. Maso během této doby několikrát otočte.
2
Mezitím si připravte zeleninu. Očištěnou mrkev vložte do kastrolu s vroucí osolenou vodou a asi po 4 minutách položte nad kastrol pařáček s cibulkami. Vařte ještě asi 3 minuty. Pak zeleninu zchlaďte studenou vodou a nechte okapat. Těsně před podáváním ji zprudka opečte na olivovém oleji. Maso podávejte se zeleninou a šťouchanými bramborami.
Zařazení: Maso Králičí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.