Autor:

Burgundská hovězí pečeně

Obtížné
Ingredience
Hovězí plec
(Nebo kulatá plec)
1 kg
Slanina  
Cibule 3 ks
Mrkev 1 ks
Rajský protlak 1 ks
Červené víno
(Rulandské modré)
1 l
Rozinky  
Dětská výživa
(Vrchovaté)
3 lžíce
Rostlinný olej  
Citron  
Provensálské bylinky  
Nové koření
(Kuliček)
10 ks
Škrob 1 lžička
Cukr  
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Plec odblaníme, prošpikujeme slaninou, osolíme a ovážeme provázkem, aby se při pečení nerozpadla a vložíme do pekáčku. Cibule nakrájíme na kostičky, prudce osmahneme na oleji a když začnou na okrajích zlatovatět, přidáme rajský protlak a na prudkém oleji společně restujeme, až je směs tmavohněná. Přidáme strouhanou mrkev, ještě chvíli prohřejeme a směsí pokryjeme maso v pekáčku. Přidáme ještě dva asi 30 g kousky slaniny v celku, zalijeme dvěma deci vína, trochou sójové omáčky, okořeníme kuličkami nového koření, špetkou provensálského koření a za občasného podlévání pečeme pod pokličkou, až je maso měkké. Pak maso vyjmeme na talíř, z výpeku vyjmeme kousky slaniny, zředíme deci vína a propasírujeme přes pasírovací cedník (můžeme i rovnou rozmixovat - ale v mixéru se rozdrobí i kousky koření apod., proto je pasírované lepší). Propasírovanou šťávu vlijeme do mixéru, přidáme rybízovou zavařeninu, zbytek vína, další špetku provensálského koření a lžičku škrobu (ne víc, aby omáčka příliš nezhoustla), rozmixujeme, vylijeme do pekáčku a asi 5 minut necháme přejít varem, vložíme maso zbavené provázku a prohřejeme, podle chuti můžeme přisladit a přikyselit šťávou z citronu. I když je to francouzský recept, doporučuji jako přílohu kynutý knedlík a dozdobit plátkem pomeranče.<BR>

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
3+
3.17 6 5 1
Čokoládový řez s voňavým krémem Speciality, které mají grády Články z

Komentáře k receptu: Burgundská hovězí pečeně

Komentáře

  1. blaza   19.01.2013 | 16:06 | reagovat |

    Tak tohle je Cosi, ale burgundská docela určitě ne..... Blebleble. Přišla jsem pouze pro inspiraci na přílohu, recept mám vyzkoušený a zcela odlišný, a do tohoto bych nikdy nešla. Obzvlášť ta sojovka mě dojala....
    Autor by se měl přiznat, jak k této fantazii přišel. :-\

    1. svišť   13.03.2015 | 10:36 | reagovat |

      Mě zase dojímají ty 3 lžíce dětské výživy... O:-)

  2. Marthy   16.12.2012 | 1:26 | reagovat |

    Grc... :-D

  3. martin   05.11.2012 | 13:19 | reagovat |

    sorry - vše špatně
    =-O

  4. imagoimagor   20.04.2012 | 15:37 | reagovat |

    Tohle nemá s tradičním francouzským pokrmem nic společného.

  5. cuoco   04.10.2011 | 0:40 | reagovat |

    :-D Toto je lepsie citat ako humoristicku poviedku, kdo napisal tento recept si asi robil srandu ;-)
    alebo bol na mariske :-\ , mozem dat -5 ?
    PS: Burgundske hovedzi je jeden z najlepsich klasickych Francuzskych receptov vyzera podobne a nepodava sa s knedlou :'(

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší? Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší?
Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží? Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží?
Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web