Autor:

Burgundská hovězí pečeně

Obtížné
Ingredience
Hovězí plec
(Nebo kulatá plec)
1 kg
Slanina  
Cibule 3 ks
Mrkev 1 ks
Rajský protlak 1 ks
Červené víno
(Rulandské modré)
1 l
Rozinky  
Dětská výživa
(Vrchovaté)
3 lžíce
Rostlinný olej  
Citron  
Provensálské bylinky  
Nové koření
(Kuliček)
10 ks
Škrob 1 lžička
Cukr  
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Plec odblaníme, prošpikujeme slaninou, osolíme a ovážeme provázkem, aby se při pečení nerozpadla a vložíme do pekáčku. Cibule nakrájíme na kostičky, prudce osmahneme na oleji a když začnou na okrajích zlatovatět, přidáme rajský protlak a na prudkém oleji společně restujeme, až je směs tmavohněná. Přidáme strouhanou mrkev, ještě chvíli prohřejeme a směsí pokryjeme maso v pekáčku. Přidáme ještě dva asi 30 g kousky slaniny v celku, zalijeme dvěma deci vína, trochou sójové omáčky, okořeníme kuličkami nového koření, špetkou provensálského koření a za občasného podlévání pečeme pod pokličkou, až je maso měkké. Pak maso vyjmeme na talíř, z výpeku vyjmeme kousky slaniny, zředíme deci vína a propasírujeme přes pasírovací cedník (můžeme i rovnou rozmixovat - ale v mixéru se rozdrobí i kousky koření apod., proto je pasírované lepší). Propasírovanou šťávu vlijeme do mixéru, přidáme rybízovou zavařeninu, zbytek vína, další špetku provensálského koření a lžičku škrobu (ne víc, aby omáčka příliš nezhoustla), rozmixujeme, vylijeme do pekáčku a asi 5 minut necháme přejít varem, vložíme maso zbavené provázku a prohřejeme, podle chuti můžeme přisladit a přikyselit šťávou z citronu. I když je to francouzský recept, doporučuji jako přílohu kynutý knedlík a dozdobit plátkem pomeranče.<BR>

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
3+
3.17 6 5 1
10 prohřešků proti italské kuchyni, kterých se dopouštíme Články z

Komentáře k receptu: Burgundská hovězí pečeně

Komentáře

  1. blaza   19.01.2013 | 16:06 | reagovat |

    Tak tohle je Cosi, ale burgundská docela určitě ne..... Blebleble. Přišla jsem pouze pro inspiraci na přílohu, recept mám vyzkoušený a zcela odlišný, a do tohoto bych nikdy nešla. Obzvlášť ta sojovka mě dojala....
    Autor by se měl přiznat, jak k této fantazii přišel. :-\

    1. svišť   13.03.2015 | 10:36 | reagovat |

      Mě zase dojímají ty 3 lžíce dětské výživy... O:-)

  2. Marthy   16.12.2012 | 1:26 | reagovat |

    Grc... :-D

  3. martin   05.11.2012 | 13:19 | reagovat |

    sorry - vše špatně
    =-O

  4. imagoimagor   20.04.2012 | 15:37 | reagovat |

    Tohle nemá s tradičním francouzským pokrmem nic společného.

  5. cuoco   04.10.2011 | 0:40 | reagovat |

    :-D Toto je lepsie citat ako humoristicku poviedku, kdo napisal tento recept si asi robil srandu ;-)
    alebo bol na mariske :-\ , mozem dat -5 ?
    PS: Burgundske hovedzi je jeden z najlepsich klasickych Francuzskych receptov vyzera podobne a nepodava sa s knedlou :'(

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web