Autor:

Babiččiny závitky

Střední
Ingredience
Hovězí maso
tenké
4 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Hořčice plnotučná 4 lžíce
Žampiony 8 ks
Párky
malé nožičky
4 ks
Cibule 1 ks
Slanina 4 plátek
Rostlinný olej  
Pepř celý
celý
4 ks
Vývar 300 ml
Hladká mouka 1 lžíce
Máslo 1 lžička
Babiččiny závitky

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí. Maso poklademe nejprve slaninou, na ni rozdělíme plátky žampionů, pak párek a tenké půlkolečko cibule. Plátky zavineme a sepneme masovými jehlami nebo ovážeme nití. Na rozpáleném oleji závitky zprudka ze všech stran orestujeme. Podlijeme je trochou vývaru, přidáme kuličky pepře, přikryjeme a v předehřáté troubě (elektrický sporák 180 °C/plyn stupeň 2) dusíme doměkka. Závitky občas obrátíme a podle potřeby podléváme.

Měkké maso vyjmeme a udržuje v teple. Výpek zaprášíme moukou, vysmažíme na tuk a zalijeme zbylým vývarem. Přidáme dvě lžičky hořčice, prošleháme a při mírné teplotě 20 minut povaříme. Hotovou omáčku přecedíme na závitky, dochutíme solí a zjemníme lžičkou másla. Vše prohřejeme. Podáváme s bramborovým knedlíkem a červeným zelím.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 13 x
2+
4.38 13 5 1
Rychlovka na víkend i na večeři Články z

Komentáře k receptu: Babiččiny závitky

Komentáře

  1. Nikijaho   11.08.2012 | 11:29 | reagovat |

    Skvělé.

  2. myšlenka   05.06.2011 | 15:26 | reagovat |

    škoda, že u vyfoceného pokrmu není vidět šťáva. :-(

  3. Ladia   18.05.2011 | 9:19 | reagovat |

    Foto se nezobrazuje u receptu

    1. Lenka Hradecká   18.05.2011 | 10:52 | reagovat |

      Dobrý den. U fotografie je nutné vždy označit foto jako "defaultní obrázek" - navolí se klinutím na popisek fotografie. (je to opravené)

  4. Isabel..   15.04.2011 | 12:55 | reagovat |

    ............. :-) :-) ..........mnamka............ :-) :-) ..............

  5. fina1   12.04.2011 | 20:17 | reagovat |

    Závitky bravurné

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web