Babiččino pečené kuře s nádivkou

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 23
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: mortka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 6
      ks rohlík (4-6) starší, nebo žemle
    • 2
      ks vejce
    • máslo
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový oříšek
    • petrželka nebo pažitka (čerstvá či sušená)
    • mléko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře omyjeme, osolíme a připravíme do pekáčku nebo pečící misky. Žemle nakrájíme nebo natrháme na menší kousky a necháme máčet v mléku.
2
Mezitím utřeme máslo s trochou soli, kořením a žloutkem. Z bílků uděláme hustý sníh. Do utřeného másla vmíchám vyždímané žemle (ne úplně suché) a sníh z bílků. Nádivkou naplníme kuře uvnitř i pod kůží na prsou.
3
Na kůži můžeme položit a nechat rozpustit kousek másla. Podlijeme trochou vody. Přiklopíme víkem a necháme péct. Můžeme jej několikrát obrátit, aby se rovnoměrně propeklo a občas polijeme výpečkem. Ke konci pečení odklopíme a necháme propéct kůrčičku do křupava.
4
Naporcujeme a podáváme s rýží nebo bramborem.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Lada
    Lada |

    25. 5. 2015 09:49

    V naší nádivce nesmí chybět játra nebo uzené maso a trochu česneku.

  • HelenaPa
    HelenaPa |

    15. 7. 2013 11:33

    Přesně stejnou dělám, všichni ji máme rádi. Peču ji ale zvlášť, aby jí bylo víc. Dávám 1.

  • kajka001
    kajka001 |

    15. 7. 2013 10:21

    Moc dobrý recept :-) s trochou česneku

  • Lenka
    Lenka |

    13. 4. 2013 21:24

    Už mám na to obrovskou chuť. Zítra je k obědu!!!!

  • bloker
    bloker |

    25. 1. 2013 19:41

    Super! Já už teď peču nádivku v extra plechu, protože se jí sní víc než přílohy :-)

  • Pepek namornik
    Pepek namornik |

    2. 6. 2012 21:41

    :-D :-D :-D :-D

  • misa-b-
    misa-b- |

    11. 2. 2012 13:39

    Naprosto luxusní!!! S mandlemi, jablíčkem a dvěma stroužky česneku fakt chuťovej zázrak!

  • zuzka.m
    zuzka.m |

    1. 8. 2011 15:22

    VYNIKAJÍCÍ!!!!

  • nickolka
    nickolka |

    22. 4. 2011 16:12

    Nádivku jsem vylepšila trochou anglické slaniny a bylo to vážně bezkonkurenční :-*

  • alena
    alena |

    1. 1. 2011 10:29

    ty mandle jen tak nebo mirne orestovat

  • Simča S.
    Simča S. |

    4. 11. 2010 16:54

    Lindo, udělala jsem ji s tím jablkem a mandlemi a je to jedinečné vylepšení!!!! Děti maso nechávaly a chtěly přidat nádivky :-). S.

  • Alena Mráčková
    Alena Mráčková |

    8. 6. 2010 13:43

    Jardo! Jsem ráda že Vám nádivka tak moc chutná. Paní Sládková děkuji za ilustrační foto, je povedené :-) A ty variace na téma jsou zajímavé, hlavně ta s jablky a mandlemi. Já játra nejím ale manžela by určitě potěšili (musela bych mu dělat nádivku zvlášť). Až koupím zase kuře nezapomenu přikoupit i jablíčka a hned vyzkoušíme aby byla nějaká změna. :-)

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    14. 4. 2010 22:53

    teda Lindo, to mne nenapadlo, to by mohlo být dobré s těmi mandlemi a jablkem. Díky za tip....

  • linda nová
    linda nová |

    14. 4. 2010 18:17

    u nás se do nádivky dají ta pokrájená játra, jablko(spíš trochu kyselejší) nakrájené na kostičky a posekané mandle to je pak nádivka "sváteční".

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    28. 3. 2010 11:53

    Také dělám tuto nádivku, máme ji moc rádi. Jen ji kořením ještě tak 2 stroužky rozetřeného česneku a pokud mám, přidám na kousky pokrájená kuřecí játra! Mňam!

  • Jaroslav Matejka
    Jaroslav Matejka |

    28. 3. 2010 09:18

    Teda Alenko reknu Vam,ze tak dobrouckou nadivku jsem uz mnoho let nemel.Po letech jsem se vratil ze zahranici a zacal jsem mit chute na veci davno zapomenute.Na nadivku jsem si vzpomel a nasel jsem prave tu Vasi a verte,ze jinou hledat nebudu.Moc dekuji za dobrutku a zdravi Vas Jarda a Lenka.

  • Milana Nováková
    Milana Nováková |

    30. 9. 2009 04:58

    Kuře s nádivkou výborná věc máme ji všichni rádi.

  • Alena Mráčková
    Alena Mráčková |

    19. 9. 2008 17:36

    Másla dávám podle chuti, ale asi tak 2-3 polévkocé lžíce. Mléka tolik aby se rozmočili žemle, když je ho moc žemle vyždímám. Nádivka nesmí být příliš tekutá, aby nevytekla z kuřete. Musí mít takovou krémovější konzistenci.

  • Martina
    Martina |

    12. 6. 2008 17:16

    Alenko, kolik dáváte toho másla a mléka? Děkuji