Autor:

Cibulová sladkokyselá omáčka / zadělávaná cibule

Snadné
Porce: 3
Ingredience
Cibule
oloupaná, pokrájená na měsíčky
500 g
Máslo 70 g
Olej 2 lžička
Sůl
dle chuti, cca
1 lžička
Drcený kmín
nebo mletý
1/2 lžička
Pepř mletý
dle chuti - není nutný
 
Hladká mouka
30 -
40 g
Cukr krupice
dle chuti, cca
30 g
Ocet
dle chuti, přidáváme po lžičkách
 
Smetana ke šlehání 100 ml
Vývar
nebo mléko dle potřeby, cca
300 ml
Cibulová sladkokyselá omáčka / zadělávaná cibule

Postup přípravy:

Recept na zadělávanou cibuli nebo cibulovou omáčku se moc neliší, tak jsem spojil dva recepty v jeden. Pokud chceme omáčku, budeme pouze přidávat o něco více vývaru, aby byla řidší. Pokud chceme zadělávanou cibuli, ta bude o něco hustší, kašovitější a můžeme do kořeněné cibulové jíšky přidat pouze smetanu a vývar a vynechat cukr s octem (my tedy raději sladkokyselou). Základ můžeme dělat i na sádle.

Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme pokrájenou cibuli s kmínem dosklovata, zasypeme moukou a osmažíme světlou cibulovou jíšku. Osolíme, opepříme, osladíme, zalijeme smetanou, vývarem dle potřeby (hustoty) a provaříme. Nakonec dochutíme octem dle chuti a máme hotovo.

Podáváme s bramborem, knedlíkem, vejcem, uzeným, klobásou nebo jako přílohu k pečenému masu...

Do zadělávané cibule můžeme vmíchat pokrájené uzené nebo škvarky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
1
5 9 5 1
Houbová polévka Tradiční polévky Články z

Komentáře k receptu: Cibulová sladkokyselá omáčka / zadělávaná cibule

Komentáře

  1. Eva   25.08.2016 | 5:50 | reagovat |

    S uzenym masem a brknedlikem to nemelo chybu. Dekuji.

  2. Eva   25.08.2016 | 5:50 | reagovat |

    S uzenym masem a brknedlikem to nemelo chybu. Dekuji.

  3. Zuzka   16.05.2016 | 10:45 | reagovat |

    Omáčka za 1 s hvězdičkou :D

  4. BronislavaP   28.01.2016 | 16:39 | reagovat |

    Omáčka je naprosto dokonalá. Dělala jsem k ní pečené brambůrky a moc jsem si pochutnala. Doporučuji! <3

  5. Eva   25.01.2016 | 17:15 | reagovat |

    K uzenému to byla špičková omáčka :-* .

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web