Autor:

"Řepáky" bramboráky z červené řepy

Snadné
Porce: 3
Ingredience
Červená řepa
- oloupaná, nastrouhaná
400 g
Vejce 2 ks
Česnek
- menší palička
1 ks
Majoránka  
Pepř mletý  
Sůl  
Drcený kmín
dle chuti, není třeba
 
Hladká mouka
nebo strouhanka na zahuštění směsi
 
Olej
na smažení
 
"Řepáky" bramboráky z červené řepy

Postup přípravy:

Řepu nastrouháme do mísy dle chuti najemno, nahrubo nebo půl na půl. Přidáme vejce, nastrouhaný česnek, pepř, kmín, sůl a dobře promícháme. Kořeníme více než klasické bramboráky, řepa to „má ráda“, protože je nasládlá.
Směs zahustíme moukou nebo strouhankou (jak jsme zvyklí) podle potřeby. Lžící nabíráme směs a v rozpáleném oleji smažíme malé placičky z obou stran dozlatova. Hotové necháme na ubrousku okapat od přebytečného oleje.

Podáváme s bramborovou kaší, samotné nebo k bramborové polévce... případně jako přílohu například k masové směsi (srbská...).

Do směsi můžeme přidat i jemně pokrájenou uzeninu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Zapečené brambory se slaninou Milované brambory Články z

Komentáře k receptu: "Řepáky" bramboráky z červené řepy

Komentáře

  1. Iveta Hajná   14.10.2015 | 12:27 | reagovat | závadný

    Mě to moc chutnalo, přidlala jsem salám a sýr a bez mouky jsem to pekla na pečícím papíru a dobrotoa to je

  2. Blanka Feixová   11.10.2015 | 11:19 | reagovat | závadný

    Řípu máme moc rádi a placičky jsou vážně výborný.

  3. Šárka   30.07.2015 | 17:42 | reagovat | závadný

    Řepáky právě dělám,přidala jsem nakrájenou šunku a strouhaný sýr a jsou vynikající... ;-) výborná večeře... ;-)

  4. Pejsek   24.04.2015 | 19:22 | reagovat | závadný

    Řepáky jsem "vytunil" ješte kouskem strouhaného zázvoru a byli vynikající!!! :-)

  5. Alikimik333   15.04.2015 | 10:17 | reagovat | závadný

    Řepáky jsem vyzkoušela a jsou výborné. Chutnají mi snad ještě víc, než bramboráky! :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web