"Řepáky" bramboráky z červené řepy

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
3
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g červená řepa - oloupaná, nastrouhaná
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks česnek - menší palička
    • majoránka
    • pepř mletý
    • sůl
    • drcený kmín dle chuti, není třeba
    • hladká mouka nebo strouhanka na zahuštění směsi
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Řepu nastrouháme do mísy dle chuti najemno, nahrubo nebo půl na půl. Přidáme vejce, nastrouhaný česnek, pepř, kmín, sůl a dobře promícháme. Kořeníme více než klasické bramboráky, řepa to "má ráda", protože je nasládlá.
2
Směs zahustíme moukou nebo strouhankou (jak jsme zvyklí) podle potřeby. Lžící nabíráme směs a v rozpáleném oleji smažíme malé placičky z obou stran dozlatova. Hotové necháme na ubrousku okapat od přebytečného oleje.
3
Podáváme s bramborovou kaší, samotné nebo k bramborové polévce... případně jako přílohu například k masové směsi (srbská...).
4
Do směsi můžeme přidat i jemně pokrájenou uzeninu.

Komentáře k receptu

  • Iveta Hajná
    Iveta Hajná |

    14. 10. 2015 12:27

    Mě to moc chutnalo, přidlala jsem salám a sýr a bez mouky jsem to pekla na pečícím papíru a dobrotoa to je

  • Blanka Feixová
    Blanka Feixová |

    11. 10. 2015 11:19

    Řípu máme moc rádi a placičky jsou vážně výborný.

  • Šárka
    Šárka |

    30. 7. 2015 17:42

    Řepáky právě dělám,přidala jsem nakrájenou šunku a strouhaný sýr a jsou vynikající... ;-) výborná večeře... ;-)

  • Pejsek
    Pejsek |

    24. 4. 2015 19:22

    Řepáky jsem "vytunil" ješte kouskem strouhaného zázvoru a byli vynikající!!! :-)

  • Alikimik333
    Alikimik333 |

    15. 4. 2015 10:17

    Řepáky jsem vyzkoušela a jsou výborné. Chutnají mi snad ještě víc, než bramboráky! :-)