Dušené mleté maso se žampióny

Hodnocení:

Moje:

-
3
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g mleté maso - míchané nebo z plece
    • 1
      ks cibule velká, nebo dvě menší
    • 50
      g uzený špek nebo použijeme olej
    • 250
      g čerstvé žampiony
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžička tymián sušený, cca
    • 3
      stroužek česnek 2 -
    • 1
      lžíce sojová mouka
    • vývar silný, dle potřeby
    • 100
      ml smetana ke šlehání vysokoprocentní, postačí

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme společně s drobně pokrájeným špekem na oleji dosklovata. Pak přidáme mleé maso, které smažíme a mícháme až do oddělení na mletou "drobenku", kterou dochutíme solí, pepřem, nasekaným česnekem, tymiánem (nebo rozmarýnem). Vše ještě společně krátce osmažíme, pak přisypeme nahrubo (lze i plátky) a smažíme do povadnutí žampiónů. Pak podlijeme vývarem jen tolik, aby nám vzniklo něco jako haše a ne omáčka, přidáme cca lžíci sojové omáčky a dusíme doměkka za občasného promíchání a případného přelití. Nakonec zjemníme smetanou dle potřeby a můžeme podávat.
2
Podáváme s bramborem, těstovinami, rýží, toasty...
3
Pokud chceme, podlévat můžeme maso místo vývaru červeným vínem a nemusíme nakonec zjemňovat smetanou.
Zařazení: Maso Pokrmy Mleté Z hub
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Blanka
    Blanka |

    8. 12. 2016 05:53

    Ano, souhlasím. Chutnalo všem bez jediné výhrady.

  • Aleš Janda
    Aleš Janda |

    13. 4. 2016 07:16

    Bylo to nenáročné leč skvělé. Děkuji