Autor:

Dušené mleté maso se žampióny

Snadné
Porce: 3
Ingredience
Mleté maso - míchané
nebo z plece
300 g
Cibule
velká, nebo dvě menší
1 ks
Uzený špek
nebo použijeme olej
50 g
Čerstvé žampiony 250 g
Sůl  
Pepř mletý  
Tymián
sušený, cca
1 lžička
Česnek
2 -
3 stroužek
Sojová mouka 1 lžíce
Vývar
silný, dle potřeby
 
Smetana ke šlehání
vysokoprocentní, postačí
100 ml
Dušené mleté maso se žampióny

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Mleté, Z hub

Drobně pokrájenou cibuli osmažíme společně s drobně pokrájeným špekem na oleji dosklovata. Pak přidáme mleé maso, které smažíme a mícháme až do oddělení na mletou „drobenku“, kterou dochutíme solí, pepřem, nasekaným česnekem, tymiánem (nebo rozmarýnem). Vše ještě společně krátce osmažíme, pak přisypeme nahrubo (lze i plátky) a smažíme do povadnutí žampiónů. Pak podlijeme vývarem jen tolik, aby nám vzniklo něco jako haše a ne omáčka, přidáme cca lžíci sojové omáčky a dusíme doměkka za občasného promíchání a případného přelití. Nakonec zjemníme smetanou dle potřeby a můžeme podávat.

Podáváme s bramborem, těstovinami, rýží, toasty...

Pokud chceme, podlévat můžeme maso místo vývaru červeným vínem a nemusíme nakonec zjemňovat smetanou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Vepřová roláda s houbami (Foto: Jakub Jurdič) Rolády pro každého krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Dušené mleté maso se žampióny

Komentáře

  1. Blanka   08.12.2016 | 5:53 | reagovat |

    Ano, souhlasím. Chutnalo všem bez jediné výhrady.

  2. Aleš Janda   13.04.2016 | 7:16 | reagovat |

    Bylo to nenáročné leč skvělé. Děkuji

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web