Dušené kuře po anglicku

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 4
      ks kuřecí stehna bez kůže
    • 2
      lžíce slunečnicový olej
    • 1
      lžíce máslo (1 lžíce = 15 gramů)
    • 4
      ks cibule malé
    • 600
      ml pivo
    • 3
      lžíce šalvěj nakrájená
    • 2
      lžíce hořčice (anglická prášková)
    • 2
      lžíce worcestrová omáčka
    • sůl
    • pepř mletý
  • Zapečené toasty
    • 60
      g sýr čedar
    • 1
      lžíce hořčice (anglická prášková)
    • 1
      lžička hladká mouka
    • 1
      lžička worcestrová omáčka
    • 1
      lžíce pivo
    • 6
      plátek toastový chléb

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1) Mouku smícháme s práškovou hořčicí a ve směsi stejnoměrně obalíme kuřecí stehna. Ve velkém kastrolu rozehřejeme slunečnicový olej a máslo a zprudka opečeme maso ze všech stran dozlatova. Maso vyjmeme z kastrolu a udržujeme teplé.
2
2) Cibule nakrájíme na klínky a osmahneme dozlatova ve štávě zbilé v kastrolu. Podlijeme pivem, přidáme opečené kuřecí maso, worcesterskou omáčku, šalvěj, sůl a pepř, přivedeme k varu, kastrol přikryjeme pokličkou a pokrm mírně dusíme zhruba hodinu. Kuřecí maso musí být křehké.
3
3) Mezitím v misce smícháme nastrouhaný čedar s práškovou hořčicí, moukou, worcesterskou omáčkou a pivem. Pomazánkou namažeme krajíčky celozrnného toastového chleba a krátce je zapečeme pod grilem. Jakmile se sýr roztaví a začne zlátnout, toasty vyjmeme a překrojíme na trojúhelníky.
4
4) Do pokrmu vmícháme šalvěj a necháme ji přejít varem. Pokrm rozdělíme na talíře, obložíme trojúhelníky toastů a podáváme s novými bramborami a listovou zeleninou.
5
Rada na závěr:
6
Čerstvou šalvěj můžeme v kroku 2 nahradit dvěma lžičkami sušené šalvěje.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.