Aragonova bramboračka

Hodnocení:

Moje:

20 minut
6
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks vařené brambory Velké
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      ks mrkev
    • 2
      plátek sýr
    • 1
      l studená voda
    • 2
      plátek celer nakrájené
    • 3
      ks pepř celý
    • 5
      špetka majoránka
    • 1
      špetka cukr
    • 4
      špetka mořská sůl
    • 30
      g hladká mouka smíchaná s troškou vody
    • 1
      lžíce olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do hrnce si dáme 1l studené vody. Oloupeme a nakrájíme si brambory, dále nakrájíme mrkev, celer a rozdrtíme česnek. Vše dáme do hrnce s vodou a uvedeme do varu. Přidáme bujóny, sůl, cukr, majoránku, pepř, olej a zahustíme moukou s vodou. Vaříme, než budou brambory hotové a v polovině přidáme nastrouhaný sýr. Pokud se vše povedlo, čeká Vás lahodná chuť naší bramboračky.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Katka
    Katka |

    26. 6. 2015 14:50

    Použít brambory vařené nebo syrové? Nač kvalitní mořská sůl, když je tam nekvalitní masox :-$ .

  • Ann
    Ann |

    1. 5. 2014 13:49

    Mňam! Lepší než obyčejná bramboračka! Já jí teda ještě rozmixovala a nakonec jsem přidala zbytek nastrouhaného sýra na ozdobu na plný talíř 8-)