Plněné vepřové plátky

Hodnocení:

Moje:

50 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 60
      g rýže divoká (nebo bílá a divoká ve směsi)
    • 100
      g mangold nebo špenát
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      ks paprika - žlutá
    • 400
      g cherry rajčátka
    • 70
      g černé olivy vypeckované
    • 2
      ks cibule najemno nakrájená
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 3
      snítka tymián
    • 1
      svazek petrželka
    • 4
      plátek vepřová kýta tenké plátky
    • sůl na dochucení
    • pepř mletý na dochucení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rýži povařte v osolené vodě asi 40 minut. Mangold očistěte a nakrájejte nadrobno, česnek také. Omytou papriku zbavte semeníku a nakrájejte ji na drobné kostičky stejně jako rajčata. Olivy rozkrojte na čtvrtky.
2
Ve velké pánvi nebo v plochém kastrolu rozehřejte 1/2 lžíce oleje a poduste na něm polovinu cibule, přidejte rajčata, olivy a tymián a na středním plameni asi 15 minut povařte.
3
V pánvi rozehřejte 1/2 lžíce oleje a osmažte na něm zbylou cibuli, papriku, mangold a česnek. Promíchejte s nasekanou petrželkou a ochuťte, vmíchejte uvařenou rýži.
4
Směsí potřete asi do poloviny plátek masa, stočte a spíchněte párátkem nebo jehlicí. Rozehřejte zbylý olej a maso na něm asi 10 minut opékejte.
5
Podávejte s rajčatovou omáčkou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.