Vdolečky z Hané

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 250
      ml mléko plnotučné
    • 50
      g droždí
    • 8
      ks cukr -kostky
    • 3
      ks žloutek
    • 500
      g hladká mouka
    • 2
      dl olej
    • sůl
  • Tvarohová náplň
    • 500
      g tučný tvaroh
    • 120
      g máslo
    • 180
      g moučkový cukr
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 2
      ks žloutek
    • citronová kůra
  • Drobenka
    • 40
      g máslo
    • 40
      g moučkový cukr
    • 40
      g hrubá mouka
    • rozinky
    • hnědý rum
    • švestková povidla

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejdříve rozinky namočíme v rumu.
2
**Tvarohová náplň:** máslo utřeme s tvarohem přidáme žloutky, moučkový a vanilkový cukr, nastrouháme citrónovou kůra. Pokud je náplň tuhá přidáme trochu mléka. Na tvarohovou náplň si nachystáme cukrářský sáček.
3
**Drobenka: ** z mouky, másla a cukru uděláme drobenku.
4
**Těsto: ** z mléka, cukru, trošky mouky a droždí si připravíme kvásek. Do mísy dáme mouku, žloutky a sůl, přidáme kvásek a vypracujeme těsto, do kterého postupně přidáváme olej. Těsto dáme na vál a řádně dohladka propracujeme .
5
Těsto ihned rozválíme, nakrájíme na čtverečky, sáčkem naneseme tvarohovou náplň, přidáme rozinky a utvoříme vdolečky. Klademe na plech vyložený pečícím papírem. Dáváme dále od sebe, protože během pečení nabudou. Na každý uděláme ve středu důlek, celý potřeme rozšlehaným vejcem a důlek naplníme drobenkou. Hned dáváme do trouby, pečeme na 190oC. Tahle varianta se používá při různých slavnostech a vdolečky děláme malé.
6
Nebo dáme do středu trochu povidel, přidáme drobenku a vdolečky uděláme trochu větší.
Zařazení: Moučníky Koláče
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • eva novoyámská
    eva novoyámská |

    20. 4. 2013 10:17

    výborné, všichni co je jedí chtějí odemne recept

  • alena53
    alena53 |

    30. 3. 2012 14:39

    Taky je peču, rychlé, chuťově bez chyby :-) ... Shift+R improves the quality of this image. Shift+A improves the quality of all images on this page.

  • fina1
    fina1 |

    5. 6. 2011 16:43

    To nemá chyb velmi vláčné, křehké, prostě vynikající dopoledne upečené a ted v 17,00 hodi nic nezbylo, všem doporučuji!