Autor:

Vdolečky z Hané

Střední
Těsto
Mléko plnotučné 250 ml
Droždí 50 g
Cukr
-kostky
8 ks
Žloutek 3 ks
Hladká mouka 500 g
Olej 2 dl
Sůl  
Tvarohová náplň
Tučný tvaroh 500 g
Máslo 120 g
Moučkový cukr 180 g
Vanilkový cukr 2 ks
Žloutek 2 ks
Citronová kůra  
Drobenka
Máslo 40 g
Moučkový cukr 40 g
Hrubá mouka 40 g
Ingredience
Rozinky  
Hnědý rum  
Švestková povidla  
Vdolečky z Hané

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Nejdříve rozinky namočíme v rumu.

Tvarohová náplň: máslo utřeme s tvarohem přidáme žloutky, moučkový a vanilkový cukr, nastrouháme citrónovou kůra. Pokud je náplň tuhá přidáme trochu mléka. Na tvarohovou náplň si nachystáme cukrářský sáček.

Drobenka: z mouky, másla a cukru uděláme drobenku.

Těsto: z mléka, cukru, trošky mouky a droždí si připravíme kvásek. Do mísy dáme mouku, žloutky a sůl, přidáme kvásek a vypracujeme těsto, do kterého postupně přidáváme olej. Těsto dáme na vál a řádně dohladka propracujeme .

Těsto ihned rozválíme, nakrájíme na čtverečky, sáčkem naneseme tvarohovou náplň, přidáme rozinky a utvoříme vdolečky. Klademe na plech vyložený pečícím papírem. Dáváme dále od sebe, protože během pečení nabudou. Na každý uděláme ve středu důlek, celý potřeme rozšlehaným vejcem a důlek naplníme drobenkou. Hned dáváme do trouby, pečeme na 190oC. Tahle varianta se používá při různých slavnostech a vdolečky děláme malé.

Nebo dáme do středu trochu povidel, přidáme drobenku a vdolečky uděláme trochu větší.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1-
4.6 5 5 1
Reklama
Rebarborové cheesecaky Tip na víkend: skvělé recepty s rebarborou Články z

Komentáře k receptu: Vdolečky z Hané

Komentáře

  1. eva novoyámská   20.04.2013 | 10:17 | reagovat |

    výborné, všichni co je jedí chtějí odemne recept

  2. alena53   30.03.2012 | 14:39 | reagovat |

    Taky je peču, rychlé, chuťově bez chyby :-) ... Shift+R improves the quality of this image. Shift+A improves the quality of all images on this page.

  3. fina1   05.06.2011 | 16:43 | reagovat |

    To nemá chyb velmi vláčné, křehké, prostě vynikající dopoledne upečené a ted v 17,00 hodi nic nezbylo, všem doporučuji!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Trendy v barvách a účesech pro rok 2017: Takhle to nosí celebrity! Trendy v barvách a účesech pro rok 2017: Takhle to nosí celebrity!
Disney kolekce hrníčků právě teď v BILLE Disney kolekce hrníčků právě teď v BILLE
Jaká je nejoblíbenější poloha při sexu: Máte ji rádi taky? Jaká je nejoblíbenější poloha při sexu: Máte ji rádi taky?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web