Autor:

Vdolečky z Hané

Střední
Těsto
Mléko plnotučné 250 ml
Droždí 50 g
Cukr
-kostky
8 ks
Žloutek 3 ks
Hladká mouka 500 g
Olej 2 dl
Sůl  
Tvarohová náplň
Tučný tvaroh 500 g
Máslo 120 g
Moučkový cukr 180 g
Vanilkový cukr 2 ks
Žloutek 2 ks
Citronová kůra  
Drobenka
Máslo 40 g
Moučkový cukr 40 g
Hrubá mouka 40 g
Ingredience
Rozinky  
Hnědý rum  
Švestková povidla  
Vdolečky z Hané

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Nejdříve rozinky namočíme v rumu.

Tvarohová náplň: máslo utřeme s tvarohem přidáme žloutky, moučkový a vanilkový cukr, nastrouháme citrónovou kůra. Pokud je náplň tuhá přidáme trochu mléka. Na tvarohovou náplň si nachystáme cukrářský sáček.

Drobenka: z mouky, másla a cukru uděláme drobenku.

Těsto: z mléka, cukru, trošky mouky a droždí si připravíme kvásek. Do mísy dáme mouku, žloutky a sůl, přidáme kvásek a vypracujeme těsto, do kterého postupně přidáváme olej. Těsto dáme na vál a řádně dohladka propracujeme .

Těsto ihned rozválíme, nakrájíme na čtverečky, sáčkem naneseme tvarohovou náplň, přidáme rozinky a utvoříme vdolečky. Klademe na plech vyložený pečícím papírem. Dáváme dále od sebe, protože během pečení nabudou. Na každý uděláme ve středu důlek, celý potřeme rozšlehaným vejcem a důlek naplníme drobenkou. Hned dáváme do trouby, pečeme na 190oC. Tahle varianta se používá při různých slavnostech a vdolečky děláme malé.

Nebo dáme do středu trochu povidel, přidáme drobenku a vdolečky uděláme trochu větší.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
2+
4.5 6 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 6x)
Reklama
Kaštanové pyré s kaštany pečenými na rozmarýnu Zkuste jedlé kaštany Články z

Komentáře k receptu: Vdolečky z Hané

Komentáře

  1. eva novoyámská   20.04.2013 | 10:17 | reagovat | závadný

    výborné, všichni co je jedí chtějí odemne recept

  2. alena53   30.03.2012 | 14:39 | reagovat | závadný

    Taky je peču, rychlé, chuťově bez chyby :-) ... Shift+R improves the quality of this image. Shift+A improves the quality of all images on this page.

  3. fina1   05.06.2011 | 16:43 | reagovat | závadný

    To nemá chyb velmi vláčné, křehké, prostě vynikající dopoledne upečené a ted v 17,00 hodi nic nezbylo, všem doporučuji!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web