Guláš s houbami a zázvorem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 700
      g hovězí maso nebo vepřové (kližka, plec ... dle chuti)
    • 2
      ks cibule velká
    • 50
      g uzený špek
    • 2
      lžíce olej
    • 250
      g houby - pokrájené, krátce předvařené
    • sůl a pepř dle chuti
    • 2
      lžička zázvor - mletý dle chuti, 1 -
    • vepřový vývar nebo bujon
    • hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji orestujeme drobně pokrájený špek s cibulí dozlatova. Přidáme pokrájené, osolené a opepřené maso. Orestujeme ho, zaprášíme moukou (cca 2 lžičky) a zázvorem, necháme krátce zapražit, zalijeme vývarem nebo vařící vodou s bujonem a necháme dusit za občasného míchání asi 30 minut. Přidáme pokrájené předvařené houby - čerstvé nebo mražené (můžeme použít i sušené, předem namočené) a dovaříme doměkka. Během vaření podléváme a mícháme dle potřeby. Nakonec zahustíme je-li třeba trochou mouky rozmíchané v malém množství vody, provaříme, dochutíme solí a pepřem.
2
Podáváme s knedlíkem, rýží, těstovinami nebo pečivem.
3
Použít můžeme i čerstvý zázvor.
Zařazení: Maso Hovězí Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Pavlusa
    Pavlusa |

    16. 5. 2016 21:48

    Vyborny gulas :-* . Houbicky byly z mrazaku, ale to neva :-D .

  • Pražáková
    Pražáková |

    14. 6. 2013 12:43

    Byla to výborná změna houbové omáčky, ten zázvor je v ní bezvadný, děkuji.

  • Renata Tuhá
    Renata Tuhá |

    31. 7. 2012 17:21

    Dnes jsem guláš vařila a moc se mi povedl, děkuji a chválím za všechny.

  • Markéta
    Markéta |

    6. 8. 2011 21:59

    Zázvor používám málokdy, asi je to škoda, protože nám guláš velmi chutnal a byla jsem sama překvapená, jak může dobře ochutit jídlo :-[ ;-)

  • dany johanek
    dany johanek |

    30. 7. 2011 21:01

    excelentni gulas 8-)

  • Eva
    Eva |

    1. 6. 2011 12:20

    Právě jsme doobědvali,bylo to podle našich představ,moc dobrý gulášek :-) .