Guláš s majoránkou a žampiony (hlívou)

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 7
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vepřová plec nebo hovězí kližka...
    • olej
    • 1
      ks cibule velká
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce majoránka cca
    • 3
      svazek česnek 2 -
    • hladká mouka na obalení a zahuštění
    • vývar
    • 250
      g čerstvé žampiony cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso na guláš dle vlastního výběru pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme, posypeme majoránkou, zaprášíme moukou. V hrnci s rozpáleným olejem osmažíme dosklovata pokrájenou velkou cibuli, přidáme kostky masa a smažíme dozlatova. Přidáme nastrouhaný česnek, jen krátce osmažíme, přidáme pokrájené žampiony, zalijeme cca 600 ml vývaru a dusíme doměkka. Dle chuti můžeme s vývarem ještě přidat česnek a majoránku, dle potřeby podléváme, ke konci zahustíme troškou hladké mouky rozmíchané ve studené vodě a provaříme.
2
Podáváme s rýží, bramborem, gnocchi, knedlíkem, ale klidně i s těstovinami.
3
Žampiony můžeme velmi dobře nahradit hlívou ústřičnou, kterou pokrájíme na nudličky.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • budík
    budík |

    16. 5. 2016 18:33

    výbornej gulášek 8-)

  • KUKY
    KUKY |

    12. 1. 2016 12:42

    MEGA DOBROTA TO BYLA

  • Danka
    Danka |

    5. 4. 2015 16:01

    Geniální recept:-)

  • Budru
    Budru |

    17. 1. 2015 13:41

    Byl vynikající :-)