Květákový nákyp jako příloha

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks květák
    • 3
      lžíce máslo
    • 3
      ks vejce
    • 2
      ks rohlík
    • mléko
    • 100
      g sýr
    • sůl
    • strouhanka
    • pepř mletý
    • muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Květák uvaříme, rozmačkáme ho a smícháme se žloutky vymíchanými s máslem. Rohlíky nakrájíme na kostky, namočíme v mléce a přidáme ke květáku. Vmícháme strouhaný sýr, osolíme, opepříme, ochutíme oříškem, nakonec přidáme sníh z bílků. Směs vložíme do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče a pečeme asi 30 minut dozlata.
2
Podáváme jako přílohu k masu, ale i studený nakrájený na plátky jako součást studené mísy.
Zařazení: Přílohy Zeleninové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • imagoimagor
    imagoimagor |

    27. 10. 2010 19:40

    Taky ho takhle dělávám, je to výborné:-)

  • Alena Tarabová
    Alena Tarabová |

    27. 10. 2006 11:28

    Dobrý nápad, zrovna jsem přemýšlela jak upravit květák, který mám v lednici. Dík!