Autor:

Květákový nákyp jako příloha

Střední
Ingredience
Květák 1 ks
Máslo 3 lžíce
Vejce 3 ks
Rohlík 2 ks
Mléko  
Sýr 100 g
Sůl  
Strouhanka  
Pepř mletý  
Muškátový oříšek  
Květákový nákyp jako příloha

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Zeleninové

Květák uvaříme, rozmačkáme ho a smícháme se žloutky vymíchanými s máslem. Rohlíky nakrájíme na kostky, namočíme v mléce a přidáme ke květáku. Vmícháme strouhaný sýr, osolíme, opepříme, ochutíme oříškem, nakonec přidáme sníh z bílků. Směs vložíme do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče a pečeme asi 30 minut dozlata.

Podáváme jako přílohu k masu, ale i studený nakrájený na plátky jako součást studené mísy.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1

Komentáře k receptu: Květákový nákyp jako příloha

Komentáře

  1. imagoimagor   27.10.2010 | 19:40 | reagovat |

    Taky ho takhle dělávám, je to výborné:-)

  2. Alena Tarabová   27.10.2006 | 11:28 | reagovat |

    Dobrý nápad, zrovna jsem přemýšlela jak upravit květák, který mám v lednici. Dík!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu! Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web