Autor:

Květákový koláč z "Holomóca", zvaný Fuhrmankarfiolkuchen

Střední
Ingredience
Listové těsto 400 g
Květák
rozebraný na stejně velké růžičky
1 ks
Citronová šťáva 1 ks
Šunka od kosti 100 g
Petrželka
hladkolistá
1 hrst
Na zalití:
Bílé víno - suché 125 ml
Hladká mouka 2 lžíce
Vejce
(4-6)
5 ks
Olomoucké tvarůžky (syrečky)
nebo niva
150 g
Sůl
na dochucení
 
Pepř mletý
na dochucení
 
Muškátový oříšek
na dochucení
 
Máslo
na pokladení koláče
150 g
Květákový koláč z "Holomóca", zvaný Fuhrmankarfiolkuchen

Postup přípravy:

Listové těsto rozválejte a vložte do formy o rozměrech 24 x 24 cm vypláchnuté studenou vodou tak, aby okraje byly mírně zvednuté.
Květák uvařte v osolené vodě s citronovou šťávou, sceďte a rozložte na těsto. Posypte je pokrájenou šunkou a nadrobno nasekanou petrželí.
Víno prošlehejte s trochou vody, solí, pepřem, muškátovým oříškem a moukou, přidejte vejce a sýr. Takto připravenou zálivku nalijte na květák a navrch ji pokryjte plátky másla.
Pečte dozlatova v troubě předehřáté na 230 °C.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Polníčkový César klasik Zimní saláty Články z

Komentáře k receptu: Květákový koláč z "Holomóca", zvaný Fuhrmankarfiolkuchen

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web