Květákový krém s ricottou a tymiánem

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 3
40 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: pippiva

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks květák cca 800 g
    • 100
      g ricotta 100 - 150 g
    • brambory 1 vetsi nebo 2 male
    • 3
      ks šalotka
    • 600
      ml zeleninový vývar cca, podle moznosti domaci ci z kostky
    • sýr parmazanoveho typu (parmazan, grana padano, gran moravia..)
    • 1
      ks bobkový list
    • tymián cerstvy, 3 - 4 snitky
    • panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V hrnci rozehřejeme lžíci oleje a na mírném ohni necháme zesklovatet nadrobno nakrájenou šalotku. Poté přidáme omyté růžičky květáku, brambory nakrájené na kostky, bobkový list a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a vaříme cca 20 minut. Odstraníme bobkový list a vše rozmixujeme společně s vrchovatou lžící parmezánu, 2 lžícemi oleje, ricottou (ricotta by měla mít pokojovou teplotu) a tymiánem (snítky natrháme na menší kousky, nemusely by se dobře rozmixovat) do hladkého krému. Dosolíme.
2
Podáváme s opečeným chlebem nebo těstovinami. Jednotlivé porce posypeme parmezánem, pokapeme olejem a můžeme ozdobit lístečky tymiánu.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.