Autor:

Květákový krém s ricottou a tymiánem

40 minut PT0H40M
Snadné
Ingredience
Květák
cca 800 g
1 ks
Ricotta
100 - 150 g
100 g
Brambory
1 vetsi nebo 2 male
 
Šalotka 3 ks
Zeleninový vývar
cca, podle moznosti domaci ci z kostky
600 ml
Sýr
parmazanoveho typu (parmazan, grana padano, gran moravia..)
 
Bobkový list 1 ks
Tymián
cerstvy, 3 - 4 snitky
 
Panenský olivový olej  
Květákový krém s ricottou a tymiánem

Postup přípravy:

V hrnci rozehřejeme lžíci oleje a na mírném ohni necháme zesklovatet nadrobno nakrájenou šalotku. Poté přidáme omyté růžičky květáku, brambory nakrájené na kostky, bobkový list a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a vaříme cca 20 minut. Odstraníme bobkový list a vše rozmixujeme společně s vrchovatou lžící parmezánu, 2 lžícemi oleje, ricottou (ricotta by měla mít pokojovou teplotu) a tymiánem (snítky natrháme na menší kousky, nemusely by se dobře rozmixovat) do hladkého krému. Dosolíme. Podáváme s opečeným chlebem nebo těstovinami. Jednotlivé porce posypeme parmezánem, pokapeme olejem a můžeme ozdobit lístečky tymiánu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
2
4 3 5 1
Reklama
Špagety s rukolovým pestem Čtyři variace na těstoviny. Vyzkoušejte snadné recepty pro každého Články z

Komentáře k receptu: Květákový krém s ricottou a tymiánem

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci! Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci!
5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit 5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit
Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně? Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web