Autor:

Guláš bez masa

Snadné
Ingredience
Čerstvé houby
směs - pokrájené
4 šálek
Rajčata 4 ks
Paprika 4 ks
Brambory 4 ks
Olej  
Cibule
větší
3 ks
Paprika - sladká
mletá
1 lžička
Drcený kmín 1 lžička
Pepř mletý 1 špetka
Smetana 1 šálek
Hladká mouka 2 lžíce
Sůl 1 špetka
Vegeta 1 lžička
Guláš bez masa

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z hub

Osmažíme na oleji jemně pokrájenou cibuli do sklovata, přidáme oprané houby, podusíme a potom přidáme pokrájená rajčata a papriky, brambory na kostičky a koření. Podlijeme vodou -asi 0,5 l. Dusíme pod pokličkou asi 40 minut. Do smetany vmícháme mouku, kterou vlijeme do podušených hub a povaříme ještě asi 15 minut. Dle chuti dosolíme a dochutíme vegetou.

Podáváme s chlebem a nebo bramborovými noky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
2
3.86 7 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 7x)
Cuketová pomazánka s pistáciemi Cuketa & lilek - skvělá dvojka pro konec léta Články z

Komentáře k receptu: Guláš bez masa

Komentáře

  1. Simča Sládková   09.12.2009 | 18:28 | reagovat | závadný

    Michale, prosím, nekřič na nás.... (na netu se psaní velkými tiskacími písmeny považuje za křik či řev...)

  2. michal jakouš   09.12.2009 | 13:50 | reagovat | závadný

    NETVRDÍM ŽE JE TO ŠPATNÝ ALE MOC MY TO NECHUTNALO JE TO TAKOVÉ BEZ CHUTI

  3. niobe nightingale   03.02.2009 | 21:37 | reagovat | závadný

    S tou solí je to fakt. Já ale třeba občas místo soli naopak dám jenom vegetu a pak to neni než slaný, ale i trochu "ochucený". Taky bych ráda měla sušenou zeleninu, ale asi by se to u nás "nevyplatilo" a možná jsem taky líná xD Bylinky (i sušené) jsou výborná věc, neni nad domácí ze zahrádky - v těch koupenejch sáčcích jsou snad jenom listy :) ... Tak děkuju za odpověď, myslela jsem, jestli třeba vegeta neodporuje nějakejm košér/vegan... zásadám

  4. Tereza J.   03.02.2009 | 21:23 | reagovat | závadný

    niobe, vegetu nepoužívam z niekoľkých dôvodov. 1) až do 70 % z nej ( množstvo sa líši podľa výrobcu, ale pod 60 % som nevidela ) tvorí kuchynská soľ a tú môžem kúpiť podstatne lacnejšie, naviac s prídavkom fluóru a jódu. 2) Zvýrazňovače chuti do jedál nepotrebujem ( E 621 a pod). 3) To, čo by snáď stálo vo vegete zato, je sušená zelenina, lenže tej je tam mizivé percento. Ak použijem vlastnú, je to lacnejšie a dám jej také množstvo, aké kde potrebujem. 4) A to je pre mňa snáď rozhodujúce, jedlá, do ktorých sa použije vegeta, majú jednotnú rovnakú chuť, bez ohľadu nato, čo varíte. Preto používam koreniny a bylinky - bazalku, šalviu, tymián, estragon, majorán... bylinky si pestujem na balkóne. V zime, keď mi dôjdu moje, kúpim. Ale použijem vždy to, čo sa k danému jdedlu hodí. Koreniny majú chuť jedla zvýrazniť, nie mu dať akúsi univerzálnu chuť.

  5. niobe nightingale   03.02.2009 | 20:12 | reagovat | závadný

    Terezko, prosím Vás, můžu se zeptat, z jakého důvodu vůbec nepoužíváte vegetu?

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web