Autor:

Guláš bez masa

Snadné
Ingredience
Čerstvé houby
směs - pokrájené
4 šálek
Rajčata 4 ks
Paprika 4 ks
Brambory 4 ks
Olej  
Cibule
větší
3 ks
Paprika - sladká
mletá
1 lžička
Drcený kmín 1 lžička
Pepř mletý 1 špetka
Smetana 1 šálek
Hladká mouka 2 lžíce
Sůl 1 špetka
Vegeta 1 lžička
Guláš bez masa

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z hub

Osmažíme na oleji jemně pokrájenou cibuli do sklovata, přidáme oprané houby, podusíme a potom přidáme pokrájená rajčata a papriky, brambory na kostičky a koření. Podlijeme vodou -asi 0,5 l. Dusíme pod pokličkou asi 40 minut. Do smetany vmícháme mouku, kterou vlijeme do podušených hub a povaříme ještě asi 15 minut. Dle chuti dosolíme a dochutíme vegetou.

Podáváme s chlebem a nebo bramborovými noky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
3+
3.5 9 5 1
Pomazánky Recepty na 5 rychlých pomazánek Články z

Komentáře k receptu: Guláš bez masa

Komentáře

  1. Simča Sládková   09.12.2009 | 18:28 | reagovat |

    Michale, prosím, nekřič na nás.... (na netu se psaní velkými tiskacími písmeny považuje za křik či řev...)

  2. michal jakouš   09.12.2009 | 13:50 | reagovat |

    NETVRDÍM ŽE JE TO ŠPATNÝ ALE MOC MY TO NECHUTNALO JE TO TAKOVÉ BEZ CHUTI

  3. niobe nightingale   03.02.2009 | 21:37 | reagovat |

    S tou solí je to fakt. Já ale třeba občas místo soli naopak dám jenom vegetu a pak to neni než slaný, ale i trochu "ochucený". Taky bych ráda měla sušenou zeleninu, ale asi by se to u nás "nevyplatilo" a možná jsem taky líná xD Bylinky (i sušené) jsou výborná věc, neni nad domácí ze zahrádky - v těch koupenejch sáčcích jsou snad jenom listy :) ... Tak děkuju za odpověď, myslela jsem, jestli třeba vegeta neodporuje nějakejm košér/vegan... zásadám

  4. Tereza J.   03.02.2009 | 21:23 | reagovat |

    niobe, vegetu nepoužívam z niekoľkých dôvodov. 1) až do 70 % z nej ( množstvo sa líši podľa výrobcu, ale pod 60 % som nevidela ) tvorí kuchynská soľ a tú môžem kúpiť podstatne lacnejšie, naviac s prídavkom fluóru a jódu. 2) Zvýrazňovače chuti do jedál nepotrebujem ( E 621 a pod). 3) To, čo by snáď stálo vo vegete zato, je sušená zelenina, lenže tej je tam mizivé percento. Ak použijem vlastnú, je to lacnejšie a dám jej také množstvo, aké kde potrebujem. 4) A to je pre mňa snáď rozhodujúce, jedlá, do ktorých sa použije vegeta, majú jednotnú rovnakú chuť, bez ohľadu nato, čo varíte. Preto používam koreniny a bylinky - bazalku, šalviu, tymián, estragon, majorán... bylinky si pestujem na balkóne. V zime, keď mi dôjdu moje, kúpim. Ale použijem vždy to, čo sa k danému jdedlu hodí. Koreniny majú chuť jedla zvýrazniť, nie mu dať akúsi univerzálnu chuť.

  5. niobe nightingale   03.02.2009 | 20:12 | reagovat |

    Terezko, prosím Vás, můžu se zeptat, z jakého důvodu vůbec nepoužíváte vegetu?

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web