Prosté těstoviny s hráškem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • hrášek mrazeny nebo cerstvy, 2 hrsti na osobu
    • těstoviny muslicky nebo jine male testoviny, 60-70 g na osobu
    • cibule mala
    • řapíkatý celer kousek 1 rapiku
    • mrkev staci polovina 1 mrkve
    • petrželová nať snitka
    • panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do hrnce s vodou (množství vody přiměřené, budeme potřebovat jen malé množství) vložíme mrkev, celer, petrželovou nať, cibuli, osolíme a přivedeme k varu. Přidáme hrášek a uvaříme do měkka. Těstoviny uvaříme ve slané vodě podle návodu, slijeme, neproplachujeme a rozdělíme do talířů. Přidáme hrášek, 2 - 3 lžíce vody, ve které jsme uvařili hrášek, opepříme, pokapeme panenským olivovým olejem a podáváme.
2
Recept používám jako "nouzovku"... Zeleninu a těstoviny mám po ruce vždy a mražený hrášek také nikdy neschází. Naší rodine chutná, dětem hrášek (bez pepře) rozmixuji.
3
Malá rada ohledně řapíkatého celeru. Rozdělím na jednotlivé řapíky, mladé řapíky, které jsou uprostřed, použiji za syrova (jen tak si je chroupeme, nebo přidám do salátu). Z vnějších řapíků odřežu listy, omyji, osuším, nakrájím na drobno a dám zmrazit (mám po ruce, když nemám celer čerstvý). Listy můžeme usušit a třeba přidat do vody, když vaříme brambory...
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.