Autor:

Proměnlivá bábovka

Snadné
Základní suroviny
Polohrubá mouka 2 hrnek
Cukr krystal 1 hrnek
Mléko 1 hrnek
Rostlinný olej 1/2 hrnek
Vejce 2 ks
Vanilkový cukr 1 balíček
Prášek do pečiva 1 balíček
Dále lze přidat například
Kokos  
Kakao  
Müsli
např. čokoládovo-oříškové
 
Oříšky  
Mandle  
Čokoláda  
Margotka
nebo jiná čokoládová tyčinka
 

Postup přípravy:

Nejprve dám do pečící formy tekuté ingredience (mléko přihřeju v mikrovlnce), vajíčka, potom všechny sypké ingredience, a nakonec navrch nasypu kypřící prášek. Zapnu program Koláč (taky to bývá Dort). Po spuštění pekárny se začne hned míchat, asi čtvrt hodiny pekárna míchá a potom hodinu peče.

Bábovku lze dělat prakticky pořád, protože podle toho, co přidáte, má pokaždý jinou chuť.

.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2+
4.5 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 4x)
Reklama
Baklava Nejslavnější dezerty z celého světa Články z

Komentáře k receptu: Proměnlivá bábovka

Komentáře

  1. Lenka Bauerová   06.02.2012 | 16:50 | reagovat | závadný

    Stejný recept (včetně nejrůznějších variací) dělám klasicky vyšlehat v robotu a upéct ve formě (22cm) v troubě a je lepší než z pekárny. Nicméně s pekárnou je to snazší, rychlejší, méně se nadělá :-) V mém případě nevýhoda pekárny: bábovka se mi špatně vyklápí, trhá se.

  2. Irena Malínková   19.01.2011 | 16:46 | reagovat | závadný

    Přidávám ještě svůj poznatek a další možnost úpravy.Bábovku jsem pekla v pekárně.Po vychladnutí nakrájela na plátky, položila na talířky, nastříkala šlehačku a polila kompotem z ostružin.Moc dobré.

  3. Irena Malínková   19.01.2011 | 12:31 | reagovat | závadný

    Dnes jsem pekla, ale potřebovala bych tak péci ze 4 dávek .Skvělá i pro návštěvu, která se ohlásí na poslední chvíli a chci je pohostit.Lze přidat cokoliv dle své fantazie.Máš za 1. <:-)

  4. Jana Gabzdylová   04.12.2009 | 19:25 | reagovat | závadný

    Dnes jsem taky upekla - s margotkou, ale musela jsem dopékat ještě asi půl hodinky, pořád to lepilo, teď je trochu tmavší, ale jinak hezká, papat budeme až zítra,t akže chuť zatím nemůžu ohodnotit, ale zítra to připíšu.

  5. Petra Bukovská   08.09.2009 | 18:17 | reagovat | závadný

    Jednoduché a opravdu proměnlivé. Pro mě je to ideální recept, protože jsem zaměstnaná matka malých dětí a mám manžela, který je na sladké snídaně. Dávám za 1.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web