Autor:

Prokládané maso masem

Střední
Ingredience
Vepřové maso
- kýta, krkovička, bok...
1 kg
Mleté maso - vepřové 400 g
Koření na mleté maso  
Cibule 1 ks
Česnek 2 stroužek
Červená paprika 1 ks
Špekáček 1 ks
Uzená slanina 100 g
Pikantní klobása 1 ks
Sůl
a pepř
 
Grilovací koření  
Pečící papír
nebo folie a provázek
 
Prokládané maso masem

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté, Vepřové, Uzeniny

Z celistvého kusu masa si nakrájíme slabší plátky masa, které ale nesmíme dokrojit. Maso musí zůstat vespod vcelku, aby jsme ho mohli plátek po plátku plnit mletým ochuceným masem a uzeninou, nejlépe pikantnější nebo prorostlejší, dobře vyuzenou.

Nakrájené maso si jemně opepříme a osolíme(i mezi plátky masa). Mleté maso si ochutíme kořením a solí, řádně promícháme. Uzeninu pokrájíme na plátky. Cibuli a česnek pokrájíme na plátky, papriku na proužky.

Nejprve si naplníme zářezy mletým masem, vždy ob jednu kapsu tak, že si z mleté směsi uděláme váleček, který vmáčkneme do kapsy masa. Zbylé prázdné kapsy si naplníme dle chuti plátky uzeniny, cibule a papriky.

Naplněné maso masem posypeme grilovacím kořením a zabalíme pevně do pečící folie(papíru), konce dobře zpevníme provázkem a dáme do pekáčku s trochou vody péct do předehřáté trouby na cca 70 minut - dle druhu masa. Pak provázky uvolníme a za občasného podlití a přelití maso dopečeme dozlatova.

Pokud chceme použít plněné maso masem jako oběd, výpek si můžeme zjemnit trochou smetany, ve které jsme rozmíchali půl lžičky hladké mouky, aby jsme měli sos na přelití brambor nebo bramborové kaše.

Pokud chceme použít plněné maso masem jako studené pohoštění, necháme vcelku vychladnout a ostrým nožem krájíme šikmé, slabé plátky, aby vynikla mozaika. Podáváme se zeleninovou oblohou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1
4.83 6 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 6x)
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Prokládané maso masem

Komentáře

  1. Renata Landová   10.06.2013 | 14:28 | reagovat | závadný

    Prokládala jsem libovější krkovičku. Je to mooooc dobré masínko. Pekla jsem ho na zkoušku v sobotu a teďka ho dojídáme studené s okurkou a chlebem. Za týden slavíme křtiny, tak zopakuji. Děkuji Renata.

  2. Radulienka   15.07.2011 | 19:45 | reagovat | závadný

    Toto určite vyskúšam cez víkend.

  3. Helena   07.05.2011 | 19:30 | reagovat | závadný

    Dělám podobně na každou domácí oslavu. Doporučuji plnit mastnější klobásou nebo mletým bůčkem. Je to vynikající :-*

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web