Autor:

Trojbarevná buchta

Střední
1.Těsto
Cukr 100 g
Hera 100 g
Polohrubá mouka 300 g
Mléko 1,5 lžíce
Prášek do pečiva 1/2 balíček
Vanilkový cukr
Vejce
Kakao 1,5 lžíce
Prostřední těsto
Tvaroh 3/4 kg
Cukr 200 g
Vejce 1 ks
Mléko
3-4
 lžíce
Hrubá mouka 2 lžíce
Vrchní těsto
Polohrubá mouka 200 g
Cukr 200 g
Vejce 3 ks
Prášek do pečiva 1/2 balíček
Vanilkový cukr
Máslo 70 g
Mléko 2 lžíce
Šafrán  špetka
Trojbarevná buchta

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Spodní těsto (hnědá barva) se vypracuje na vále a rozmačkává se na plech vyložený pečícím papírem.
Prostřední těsto (bílé) se vymíchá v míse a nalije na spodní.
Vrchní těsto (žluté šafránem) se opět vymíchá v míse a nalije na prostřední.
Peče se při 190 °C asi 40 minut. Navrchu je krásně zlatá. Je lepší dát do trouby kastrolek s vodou.
Vypadá moc složitě, ale není to tak a výsledek určitě stojí za to.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
1-
4.56 9 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 9x)
Recept na neděli: Volarské tvarohové koláče Články z

Komentáře k receptu: Trojbarevná buchta

Komentáře

  1. buchta   18.04.2013 | 11:46 | reagovat | závadný

    Tuto tvarohovou buchtu dělám již několik let ,možná desetiletí a je výborná.Dávám méně cukru .Spodní těsto je tužší,tak ho skleničkou rozválím a vrchní je zase tekutější ,tak plechem zahýbu sem a tam a ono se rozleje.

  2. mishanecka   06.10.2012 | 9:42 | reagovat | závadný

    Děkuji za vysvětlení. Dělala jsem na vysokém plechu, který byl součástí trouby, tak asi klasický plech paní Jarko.

  3. Jarka   03.10.2012 | 7:36 | reagovat | závadný

    Pokud bych dodržela množství surovin bude toho na klasický velký plech??

  4. mishanecka   02.10.2012 | 14:14 | reagovat | závadný

    Koláč je výborný i bez šafránu, ten jsem nikdy ani neviděla a zajímalo by mě, jak špetka šafránu ovlivní chuť koláče, za vysvětlení děkuji.

    1. pippiva   02.10.2012 | 22:08 | reagovat | závadný

      Rekla bych, ze safran tam bude spis pro peknejsi barvu. ;-)

      1. Simča S.   04.10.2012 | 20:54 | reagovat | závadný

        Jojo, šafrán je pro barvu. Ale jelikož je dost drahý, zkuste dát dvě špetky kurkumy a budete mít za málo peněz stejně muziky :-). A navíc naše internistka tvrdí, že kurkuma pomáhá tělu odbourávat cukr, že by se měla dávat v podstatě do všech sladkých jídel. Obarví pěkně na žluto a na chuti nic nezmění.....

  5. Alice   07.03.2012 | 18:46 | reagovat | závadný

    Dobrý den,právě peču, ale mám strach, že to nedopadne dobře - těsta na tu vrchní vrstvu mi připadá opravdu málo, sotva pokrylo bílou vrstvu...není tam jiná gramáž?

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká plný týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká plný týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web