Banánová buchta II.

Hodnocení:

Moje:

20 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks banány zralé
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 0,5
      hrnek cukr
    • 0,5
      hrnek rostlinný olej
    • 1
      hrnek mléko
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V míse rozmačkáme banány, přidáme mouku, cukr, olej, vejce, mléko a prášek. Všechno zamícháme a nalijeme na menší plech (používám pečicí papír - nemusím mastit a vysypávat plech). Vychladlý moučník poliji čokoládou.
2
Je možno do základního těsta přidat kakao nebo trošku ořechů, jak má kdo rád. Moje kamarádka do základního těsta přidá nakonec lžíci nepomleného máku.
Zařazení: Moučníky Buchty
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Markéta
    Markéta |

    26. 8. 2015 14:46

    mě se nepovedla :-( je placatá

  • M.T.
    M.T. |

    29. 3. 2015 14:26

    Já pekla na 175° asi 45 minut a povedla se moc :)

  • Kačka98
    Kačka98 |

    13. 7. 2014 14:35

    Právě jsem jí dopekla. No, co říct. Chutná skvěle a přesto velice jednoduchá. Všem doporučuji. Mimochodem, přidala jsem také skořicový cukr do těsta a i na posypání, a také jsem přidala kousky čokolády. Vřele děkuji za dobrý recept, který jistě bude používat často. :-)

  • AdélaMarková
    AdélaMarková |

    21. 10. 2013 18:33

    Dobrý recept s banány

  • lenka
    lenka |

    12. 10. 2013 14:43

    20min. tak na 200stupnu

  • Roman K.
    Roman K. |

    2. 10. 2013 18:07

    přečetl jsem všechny komentáře a nikdo nepíšete jak dlouho se buchta peče???? jsem chlap neznám tyhle věci, žena mívá odpolední a banány jsou skoro pořád, někdy bych mohl překvapit. díky...

  • nina
    nina |

    20. 1. 2013 16:26

    Jak dlouho a na kolik peci? Děkuji

  • SiMoN.K
    SiMoN.K |

    29. 8. 2012 18:03

    Tahle banánová buchta všem moc chutná, Je opravdu jednoduchá na přípravu,a po upečení na ni naliji čokoládovou polevu. Neříkám , že jsem nejedla i lepší buchty - ale když navíte co s banány , tak tahle buchta je to nejlepší řešení . URčitě stojí za to ji vyzkoušet :)))

  • Ivana
    Ivana |

    21. 11. 2011 16:20

    Do ledničky určitě ne, nevím co by z toho vzniklo... :D Myslím že když budeš péct na 180°, bude to ok :)

  • natalka  a je mi  devet let
    natalka a je mi devet let |

    25. 10. 2011 18:43

    je to p r :-) ste cool oooooooooo mam takoví dojem ze viste cool :-[ :-) :-( ;-) :-P :-D :-[ :-\ 8-) :-))

  • nattka
    nattka |

    11. 10. 2011 13:03

    skvely je mi 10 a zvladla sem to akorad sem do hl.testa dala skořicivej cukr a navrch sem dala este banany a posipala to skorici fakt super

  • mazlik12
    mazlik12 |

    16. 9. 2011 17:52

    super

  • mazlik12
    mazlik12 |

    16. 9. 2011 17:51

    Super rychlé a dobré,děkuji za tip . :-))

  • šárka hrubá
    šárka hrubá |

    16. 9. 2011 13:24

    Ahoj,jednoduché,rychlé,dobré,děkuji za recept :-) ;-)

  • annie
    annie |

    17. 8. 2011 14:22

    Ahoj chystam se upect buchtu ale nemohl by mi nekdo rict jestli se to dava do trouby nebo lednicky ? jestli do trouby tak kolik stupnu? Dekuji :-)

  • B.L.S.V
    B.L.S.V |

    28. 4. 2011 14:21

    Ahoj milí nadějní pekaři, tuto buchtu se chystáme péci v naší školní cvičné kuchyňce... Vypadá velice lákavě a moc se na tento silný a vzrušující zážitek těšíme... Moc děkujeme za recept a krásné odpoledne strávené s pečícím se těstem... :-)

  • V.
    V. |

    28. 4. 2011 14:21

    <3 Paní učitelko,miluji vás... :-* :-*

  • Z.K.
    Z.K. |

    28. 4. 2011 14:18

    Ahoj nadějní kuchaři,jsem učitelka na základní škole a právě se chystáme tuto buchtu péct s dětmi ve vaření,moc se na tento zážitek těším..Kuchyni zdar ! :-) :-)

  • marek
    marek |

    22. 4. 2011 21:37

    je mi 14 let a prave ji pecu proprava je jednoducha.Uz se tesim az ji ochunam.Doporucuji vsem vyzkouset

  • ondra
    ondra |

    17. 3. 2011 10:04

    je mi 15 a pred chvilkou jsem tu buchtu pekl a vypada to moc dobre, tesim se az jo ochutnam ;-) díky za recept.

  • svity01
    svity01 |

    24. 1. 2011 19:49

    Recept je rychlý a jednoduchý. Já jsem místo banánů použil vaničku tvarohu a musím říci že také dobré. Jen pro příště musím více osladit a dát méně oleje jinak príma! Možná by šlo také dát kousky ovoce (mandarinka apod...)

  • Ester
    Ester |

    17. 2. 2008 18:42

    Tiež zvyknem robievať s mletými orechmi (cca 1 hrnček) a potom je to výraznejšie. Koláč je atraktívny v tom, že je jednoduchý na prípravu a tak ho robíme spolu s mojou 3 a pol ročnou dcérkou:)

  • Anonym
    Anonym |

    17. 9. 2007 18:43

    Vyzkoušela jsem, nic moc... v buchtě je "duch svatý".

  • Jana Wastlová
    Jana Wastlová |

    14. 9. 2007 13:18

    Výborné,jednoduché,rychlé.Doporučuji všem vyzkoušet.

  • Katka V.
    Katka V. |

    21. 1. 2007 15:44

    Tuto buchtu dělám již po několikáté a vždy se po ní jen zapráší - je opravdu moc dobrá a velice lehká (nejsem bůhví jaká kuchařka...)

  • Martina
    Martina |

    30. 7. 2006 10:06

    Vyborne, dekuju, pridala jsem orechy, nema chybu!

  • vera
    vera |

    19. 2. 2006 07:17

    Tenhle recept znam a moc chutna! Jenom misto 1/2 hrnku oleje davam to same mnozstvi rozpusteneho masla a pecu v chlebickove forme. Chutna to detem s Nutelou a nam dospelym, nakrajene na platky s dobrou sunkou a syrem. Davam za jedna.