Autor:

Banánová bleskovka - dort

Snadné
Korpus: (forma 22cm)
Vejce
velké, případně dvě malá
1 ks
Polohrubá mouka 40 g
Cukr krupice 40 g
Olej 1 lžíce
Horká voda 1 lžíce
Kakao 1 lžíce
Prášek do pečiva
na špičku nože
 
Náplň:
Smetana ke šlehání
- 220 ml
1 kelímek
Ztužovač šlehačky 1 ks
Vanilkový cukr 1 ks
Margotka
- nastrouhaná
50 g
Zakysaná smetana
- hustá (180g)
1 kelímek
Banány
- pokrájený na plátky
2 ks
Dozdobení:
Kakao  
Banány  
Čokoládová poleva  
Šlehačka
...
 
Banánová bleskovka - dort

Postup přípravy:

Korpus: Vejce ušleháme s cukrem do husté pěny, přidáme olej, vodu, kakao a mouku s kypřidlem, zamícháme a těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy. Nízký korpus pečeme v předehřáté troubě cca 12-14 minut - vyzkoušíme špejlí.
Než korpus vychladne, připravíme si náplň: Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem a ztužovačem. Do husté šlehačky vmícháme zakysanku, nastrouhanou margotku a pokrájené banány. Zlehka, ale dobře promícháme a naneseme na vychladlý korpus. Náplň na korpusu uhladíme, posypeme kakaem (nebo nastrouhanou čokoládou) a dáme vychladit.
Po vychlazení nakrájíme na díly, které před podáváním dozdobíme plátky banánu, polevou, šlehačkou... - dle chuti.
Dort je velmi rychlý a chutný, proto bleskovka :-), kterou zvládne každý za pár minut.

Pokud chcete mít bleskovku (hlavně korpus) vyšší, dělejte těsto z dvojité dávky. My raději krém, než korpus. :-P

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 61 x
1-
4.68 61 5 1
Reklama
Francouzský jablečný koláč s mandlemi Jak zpracovat bohatou jablečnou úrodu? Články z

Komentáře k receptu: Banánová bleskovka - dort

Komentáře

  1. Jana Šandová   04.11.2016 | 16:33 | reagovat |

    Děkuji za recept. Je opravdu úžasný.

  2. veronika   28.07.2016 | 14:28 | reagovat |

    Skvělá a moc dobrá rychlovka! Zařazuji mezi své nejoblíbenější recepty. Konečně super využití přezrálých banánů co se doma nahromadí. Minule jsem dělala podle receptu a dnes jsem vyzkoušela z větší dávky na brutvánek a zdlouhavější verzi - zvlášť šlehat žloutky a zvlášť sníh z bílků bez kypřícího prášku a korpus je krásně nadýchaný, takže by se dalo použít i jako dort na oslavu:) Recept moc chválím !! Děkuji!!

  3. Vaňková   25.03.2016 | 16:25 | reagovat |

    Báječný řez a opravdu bleskově hotový a také bleskově snědený, návštěvu nepřežilo ani jediné sousto. Určitě zopakuji a doporučuji.

  4. Lucka   31.01.2016 | 16:26 | reagovat |

    Byla to mńamka <3

  5. Renata Sochová   03.06.2015 | 19:31 | reagovat |

    Výborný zákusek, vanilkový cukr jsem do krému zapoměla přidat a vůbec to nevadilo.

1 2 3 4 ... 6 ... 8 ... 10 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít! Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít!
Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily? Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily?
Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web