Autor:

Trojbarevný krém

Střední
Ingredience
Vejce 5 ks
Mléko 1 l
Čokoláda na vaření 125 g
Káva 1 lžíce
Hladká mouka 50 g
Máslo 50 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Moučkový cukr 150 g
Trojbarevný krém

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Vo vodní lázni rozpustíme čokoládu, do které přidáme 2 lžíce vody. V míse smícháme cukr s moukou, 2 celými vejci a 3 žloutky. Vřící mléko lejeme tenoučkým proudem do směsi a stále mícháme, aby se neudělaly hrudky. Potom směs přelijeme do hrnce, dáme na mírný oheň a za stálého míchání necháme jen přejít varem. Stáhneme z ohně, přidáme máslo a promícháme.

Krém rozdělíme na 3 části: do první vmícháme čokoládu, do druhé kávu rozpuštěnou ve lžíci vody a do třetí vanilkový cukr. Všechny dobře promícháme. Do pohárů naběračkou lejeme střídavě všechny tři druhy, nesmíchají se. Necháme vychladnout a před podáváním můžeme ozdobit šlehačkou, ovocem, trubičkou apod.

Rada: krém je dobré plnit do nezdobených, hladkých skleněných pohárů, pěkně vynikne trojbarevnost.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Kuřecí stehýnka s domácími hranolky a tatarkou Víkend ve venkovském stylu Články z

Komentáře k receptu: Trojbarevný krém

Komentáře

  1. Jarka z Bratislavy   24.11.2005 | 18:52 | reagovat |

    Páči sa mi recept, stiahla som si ho. Robím podobný krém: 0.5 l mlieka, 2 vajcia, 140 g kryštál. cukru, 2 lyžice hladkej múky, 4 lyžice kakaa. Zmes miešam vo vodnom kúpeli do zhustnutia, odstavim a do teplého vmiešam 50 g masla. Krému je presne 7 dl a je výborný na poháre s ovocím a šľahačkou.

  2. airan   24.11.2005 | 15:06 | reagovat |

    Dobry napad na Sivestrovske pohary:-)) Dekuji.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web