Autor:

Trojrohé čepičky

Snadné
Ingredience
Máslo 125 g
Cukr 125 g
Hladká mouka 250 g
Vejce 1 ks
Sůl 1 špetka
Žloutek 2 ks
Pomerančová kůra 1 ks
Džem pomerančový 200 g
Trojrohé čepičky

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky

Máslo a cukr utřeme, vmícháme mouku, vejce, kůru a sůl. Když je těsto suché a drobí se, přidáme lžičku studené vody.
Necháme 30 minut odpočívat v chladu.
Pak těsto vyválíme a vypichujeme kolečka s průměrem asi 7 cm. Do středu dáme džem a kraje spojíme tak, aby vznikly trojhránky.
Poskláme na plech (na pečící papír) a přes noc necháme odležet.
Druhý den rozšleháme žloutky, potřeme trojhránky a pečeme při 200 °C asi 30 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 13 x
1-
4.69 13 5 1
Polévka oháňková s květákem Menu podle starých kuchařek Články z

Komentáře k receptu: Trojrohé čepičky

Komentáře

  1. kikinka251   16.04.2011 | 13:08 | reagovat |

    CCAA TAK NO USLO TO DOC. :-!

  2. MatějP   08.11.2010 | 11:48 | reagovat |

    Dobré dal sem do toho kakao misto marmiladi

  3. jana h   18.12.2009 | 18:21 | reagovat |

    vyzkouseno a myslim, ze to bude dalsi vanocni stalice, mela jsem pomerancovy dzem s kousky kury, ktery nikdo nechtel jist, zpracovala jsem ho a cukrovi je vynikajici, zase jina chut a tvar... ani mi to moc nevyteklo, snazila jsem se, aby ta otevrena mista byla trochu zahnuta vzhuru a fungovalo to :) terezko, diky moc za recept!

  4. milena kubikova   18.12.2007 | 16:19 | reagovat |

    ja som kupila pomarancovy dzem aj s kuskami pomarancovej kory v nom, tak som dufala ze tento vydrzi....ale ja som uz rezignovala, tak tecuce lekvare vobec neriesim. no a zo vcerajsej davky mi uz ostalo len velmi malo, takze ku koncu tyzdna si davam repete.....fakt uzasna chut......som rada ze som dala na odporucenie v diskusii...a to som prisla na tento recept uplne nahodou....pozerala som na vianocne recepty, ktore su iba s obrazkami....a takuto perlu som nasla.

  5. Tereza J.   18.12.2007 | 15:29 | reagovat |

    Používam marmeládu, ktorá sa na teple príliš netopí. Ne používam ríbezľovú, väčšinou ani tem pomarančový džem. Používam džemy, ktoré si vyrobím zo záhrady, takže väčšinou ringlotový , alebo jablká miešané s černicami,. Proste hustý, ktorý málo tečie.

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Dcera Cindy Crawford vypadá jak její matka! Podívejte se na další děti slavných Dcera Cindy Crawford vypadá jak její matka! Podívejte se na další děti slavných
7 dietních tajemství Ivanky Trump: Jak si udržuje štíhlou postavu? 7 dietních tajemství Ivanky Trump: Jak si udržuje štíhlou postavu?
Retro fotogalerie: Jak se změnila lesbická láska od 19. století do současnosti Retro fotogalerie: Jak se změnila lesbická láska od 19. století do současnosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web