Čokoládový chlebíček se sušenkami

Hodnocení:

Moje:

20 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 350
      g čokoláda (tmavá, s minimálně 52% podílem kakaa)
    • 200
      g sušenky (třeba zbylé linecké pečivo)
    • 90
      g máslo
    • 300
      ml smetana ke šlehání (varianta de luxe)
    • 0,5
      lžička skořice - mletá
    • kakao (na poprášení)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Čokoládu nasekejte na větší kousky, sušenky rozdrobte také na kousky. Máslo nakrájejte na kostičky. Chlebíčkovou formu vyložte alobalem. V kastrolu uveďte do varu smetanu s máslem, přidejte čokoládu a za stálého míchání na mírném ohni rozpusťte. Vmíchejte skořici a kousky sušenek.
2
Vlijte do formy a nechte zchladnout a pak v ledničce chladit nejméně přes noc. Poté opatrně vyklopte a poprašte kakaem. Podávejte pokrájené na plátky, případně s trochou vanilkového krému, mléčným karamelem či kopečkem zmrzliny nebo řeckého jogurtu. Také čerstvé ovoce krásně odpíchne ušlechtilou chuť čokolády.
Zařazení: Moučníky Nepečené
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Anonymous
    Anonymous |

    25. 7. 2012 11:20

    bylo to tvrdy jako hovno