Autor:

Čokoládový koláč "kokoska"

Snadné
Těsto
Máslo 250 g
Čokoláda na vaření 200 g
Hladká mouka
350 -
400 g
Cukr krupice 200 g
Kakao 40 g
Mléko 250 ml
Vejce 2 ks
Prášek do pečiva
necelý
1 ks
Vanilkové aroma 1 lžička
Dále:
Kokos 180 g
Salko 1 ks
Vejce
větší
1 ks
Tuk  
Čokoládový koláč "kokoska"

Postup přípravy:

Kokos smícháme s vejcem a salkem, trochu si můžeme nechat třeba do čaje nebo kávy.
Máslo s čokoládu společně rozpustíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnce. Kakao rozmícháme ve vlažném mléce, přimícháme vejce, vlažné čokoládové máslo, aroma, cukr, mouku s kypřidlem a vše dobře vyšleháme. Mouku můžeme ještě přisypat, záleží na hustotě těsta, nemělo by být tekuté, spíše hustější (záleží na druhu použitého másla a čokolády). Těsto rovnoměrně rozetřeme v připraveném vyšším plechu a lžičkou na těsto klademe hromádky kokosové hmoty, jednu vedle druhé. Koláč dáme do předehřáté trouby na 170 stupňů, pečeme cca 35 minut. Pokud se nám koláč bude zvrchu péct hodně, zakryjeme ho alobalem nebo pečícím papírem. Před dopečením vyzkoušíme špejlí, nesmí se na ni těsto lepit.
Koláč necháme vychladnout, krájíme nejlépe až druhý den, kdy koláč zvláční.

Před podáváním můžeme pocukrovat nebo pocákat čokoládou, ale pozor, kokosky jsou sladké dost.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1
Linecké sušenky Pusťte se do pečení! Klasické české cukroví Články z

Komentáře k receptu: Čokoládový koláč "kokoska"

Komentáře

  1. Veronika   04.09.2016 | 16:04 | reagovat |

    Koláč vypadá dobře po upečení,krásně voní ani se mi nepekl 35 minut za 25 minut byl hotový

  2. Renata Bubuníková   01.04.2016 | 12:13 | reagovat |

    Mouky jsem dala jen těch 350 gramů. Při pečení to tu nádherně vonělo a načínali jsme ho stejně už včera, ikdyž se doporučuje nechat proležet, odolat nešlo. Děkuji za recept.

  3. Benitka 20   04.12.2014 | 13:11 | reagovat |

    Výborný a sytý koláč. Opravdu lépe chutná až druhý den ;-)

  4. renda   30.08.2014 | 12:40 | reagovat |

    dobrůtka :-* sladký to mi můžeme :-* :-*

  5. SylvaZb   02.08.2014 | 12:15 | reagovat |

    Děkuji za recept, je to moc dobrý koláč. Dávám 1 :-P

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web