Domácí šunka ála vepřováček

15 minut PT0H15M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Vepřové maso 1 kg
Sůl 20 g
Studená voda 100 ml
Moučkový cukr 1 lžička
Domácí šunka ála vepřováček

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Chuťovky

Nejprve vepřové maso nakrájíme na kostky jako na guláš a pár kousíčků jen nameleme. K masu přidáme sůl, vodu a moučkový cukr a pořádně prohněteme, promícháme a poté vložíme do sáčku a dáme do lednice odležet cca na 1-2 dny.
Druhý den po odložení vyndáme maso ze sáčku a dáme jej do šunkovaru. Poté šunkovar dáme do hrnce s horkou vodou a necháme jej vařit cca 1,5 hodiny - 2 hodiny při teplotě 75-80°C.
Když je už hotové, vyndáme a vylijeme z něho veškerou vodu a necháme vystydnout a poté vychladnout do druhého dne v lednici.
Po vychladnutí vyndáme ze šunkovaru a můžeme krájet a podávat s chlebem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Hovězí hamburger Domácí hamburger krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Domácí šunka ála vepřováček

Komentáře

  1. Zuzana   05.02.2016 | 17:14 | reagovat | závadný

    Vždyť je to stejný jako šunka od Ladia.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web