Domácí šunka ála vepřováček

15 minut PT0H15M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Vepřové maso 1 kg
Sůl 20 g
Studená voda 100 ml
Moučkový cukr 1 lžička
Domácí šunka ála vepřováček

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Chuťovky

Nejprve vepřové maso nakrájíme na kostky jako na guláš a pár kousíčků jen nameleme. K masu přidáme sůl, vodu a moučkový cukr a pořádně prohněteme, promícháme a poté vložíme do sáčku a dáme do lednice odležet cca na 1-2 dny.
Druhý den po odložení vyndáme maso ze sáčku a dáme jej do šunkovaru. Poté šunkovar dáme do hrnce s horkou vodou a necháme jej vařit cca 1,5 hodiny - 2 hodiny při teplotě 75-80°C.
Když je už hotové, vyndáme a vylijeme z něho veškerou vodu a necháme vystydnout a poté vychladnout do druhého dne v lednici.
Po vychladnutí vyndáme ze šunkovaru a můžeme krájet a podávat s chlebem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Králík s koriandrem pečený v papilotě Jarní kuchyně a mladé maso. Vyzkoušejte 4 skvělé recepty Články z

Komentáře k receptu: Domácí šunka ála vepřováček

Komentáře

  1. Zuzana   05.02.2016 | 17:14 | reagovat |

    Vždyť je to stejný jako šunka od Ladia.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web