Domácí šunka ála vepřováček

15 minut PT0H15M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Vepřové maso 1 kg
Sůl 20 g
Studená voda 100 ml
Moučkový cukr 1 lžička
Domácí šunka ála vepřováček

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Chuťovky

Nejprve vepřové maso nakrájíme na kostky jako na guláš a pár kousíčků jen nameleme. K masu přidáme sůl, vodu a moučkový cukr a pořádně prohněteme, promícháme a poté vložíme do sáčku a dáme do lednice odležet cca na 1-2 dny.
Druhý den po odložení vyndáme maso ze sáčku a dáme jej do šunkovaru. Poté šunkovar dáme do hrnce s horkou vodou a necháme jej vařit cca 1,5 hodiny - 2 hodiny při teplotě 75-80°C.
Když je už hotové, vyndáme a vylijeme z něho veškerou vodu a necháme vystydnout a poté vychladnout do druhého dne v lednici.
Po vychladnutí vyndáme ze šunkovaru a můžeme krájet a podávat s chlebem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
10 prohřešků proti italské kuchyni, kterých se dopouštíme Články z

Komentáře k receptu: Domácí šunka ála vepřováček

Komentáře

  1. Zuzana   05.02.2016 | 17:14 | reagovat |

    Vždyť je to stejný jako šunka od Ladia.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci! Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci!
5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit 5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit
Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně? Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web