Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2x
2+ 1 5
Autor:

Domácí šunka

Střední
Ingredience
Vepřová kýta 1,2 kg
Voda 100 ml
Cukr 1 lžička
Sůl
25 - 28 g
 
Domácí šunka

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky, vložíme do nádoby, přidáme sůl, cukr, vodu a promícháme. Dáme na 48 hodin odležet do ledničky při teplotě 4-6 °C. Nádobu na výrobu šunku vyložíme mikrotenovým sáčkem a natlačíme do něj odleželé maso tak, aby nikde nezůstaly vzduchové bubliny. Sáček i šunkovar uzavřeme. Nádobu postavíme do hrnce s 80 °C teplou vodou a stejnou teplotu udržujeme po celou dobu varu, tedy 2 hodiny. Poté šunkovar vyjmeme a hotovou šunku v něm necháme vychladnout.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 2x)
Ořechová zmrzlina v pivním těstíčku Ořechová zmrzlina v pivním těstíčku a další "pivní"recepty Články z

Komentáře k receptu: Domácí šunka

Komentáře

  1. Tom   01.08.2015 | 15:04 | reagovat | závadný

    Ahoj,Jane,proč by měl být snob někdo kdo něco umí nebo se mu něco povede? Já dnes dělám šunku podruhé a zase vypadá dodře,ostatně jako všechno,když se člověk připraví,nastuduje recepty a není takový nemehlo jako Ty.
    Klobásky z obchodu se někdy opravdu jíst nedají,ale Ty je ale raději ani snad nezkoušej vyrobit,při tom jak asi budeš gramlavý by to bylo škoda masa,jestli to zvládneš,udělej si raději ty "vídeňáky"

    Tak hodně štěstí při konzumaci klasiky s hromadou chemie.
    Jo a v té dnešní mám asi třetinu králíka,už se chladí,tak se těším.

    1. Jan   08.08.2015 | 17:51 | reagovat | závadný

      Dobrý, beru, za všechno může moje "gramlavost", Ale když vidím fotografie výrobků (šunky) mnohých, podle nich určitě "negramlavých" odborníků na výrobu té nejlepší šunky, tak se mi sliny opravdu nesbíhají - jen rozpadavé šedé maso. Ti druzí asi přidají více rychlosoli, ale takovou šunku dostanu i v obchodě. Ale ať. Ať si každý chválí to své, ikdyž to moc chvály nezaslouží. Podle mne je pro mne a jistě alespoň polovinu tzv, úspěšných vařičů, toho masa škoda. Ale možná o tu šunku ani tak nejde. Hlavně, že si pošimrali svoje vlastní sebevědomí.
      Všem přeji kila té nejlepší "jejich šunky". Pokud neochutnám, neuvěřím. Já si budu vařit podle sebe. Vařím si denně sám už 15 let, kromě asi dvou dnů v týdnu, takže doufám, že se už brzo té "gramlavosti" zbavím.

  2. Tom   01.08.2015 | 15:04 | reagovat | závadný

    Ahoj,Jane,proč by měl být snob někdo kdo něco umí nebo se mu něco povede? Já dnes dělám šunku podruhé a zase vypadá dodře,ostatně jako všechno,když se člověk připraví,nastuduje recepty a není takový nemehlo jako Ty.
    Klobásky z obchodu se někdy opravdu jíst nedají,ale Ty je ale raději ani snad nezkoušej vyrobit,při tom jak asi budeš gramlavý by to bylo škoda masa,jestli to zvládneš,udělej si raději ty "vídeňáky"

    Tak hodně štěstí při konzumaci klasiky s hromadou chemie.
    Jo a v té dnešní mám asi třetinu králíka,už se chladí,tak se těším.

  3. Jan   04.07.2015 | 11:05 | reagovat | závadný

    Ač nemám na kulinářské pokusy dost času, zkusil jsem asi třikrát domácí šunku podle různých receptů. Je to velmi pracné, příprava a pak dvě hodiny hlídat teplotu je za trest a žádný vařič to za vás neudělá.. V žádném receptu také nikde nenajdete jasně napsáno, kde se vlastně teploměr umístit.
    Musím říct, že s výsledkem jsem zdaleka nebyl niky spokojen, spíše nespokojený. Maso je suché, bez huti. V sáčku sice zůstane nějaká nevzhledná tekutina, ale co s ní. Vždy jsem si říkal jaký jsem hlupák. Jaké mohly být z masa výborné vídeňské řízky, ražniči nebo je tak dušené v kastrole na cibuli ochucené na 20 možných způsobů (česnekem, majoránkou, kmínem ....).
    Můj závěr: Šunku ať si dělají snobi. Já ještě možná zkusím domácí klobásky nebo uzené maso nebo bůček. Klobásky z obchodu se dnes opravdu nedají jíst, s šunkou je to o něco lepší.Jinak zůstanu u klasiky.

  4. radex   15.05.2015 | 23:16 | reagovat | závadný

    Dal si málo medu. Na jedno kg dej klidně 2 lžičky medu

  5. heduš   05.04.2015 | 7:41 | reagovat | závadný

    Může mi někdo poradit? Postupovala jsem přesně podle receptu,ale místo šunky mám jen vařené maso.Kde se stala chyba? :'(

1 2 3 4 5 6 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web