Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2x
2+ 1 5
Autor:

Domácí šunka

Střední
Ingredience
Vepřová kýta 1,2 kg
Voda 100 ml
Cukr 1 lžička
Sůl
25 - 28 g
 
Domácí šunka

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky, vložíme do nádoby, přidáme sůl, cukr, vodu a promícháme. Dáme na 48 hodin odležet do ledničky při teplotě 4-6 °C. Nádobu na výrobu šunku vyložíme mikrotenovým sáčkem a natlačíme do něj odleželé maso tak, aby nikde nezůstaly vzduchové bubliny. Sáček i šunkovar uzavřeme. Nádobu postavíme do hrnce s 80 °C teplou vodou a stejnou teplotu udržujeme po celou dobu varu, tedy 2 hodiny. Poté šunkovar vyjmeme a hotovou šunku v něm necháme vychladnout.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 2x)
Blitva Chorvatsko na talíři Články z

Komentáře k receptu: Domácí šunka

Komentáře

  1. Kam   10.02.2015 | 20:35 | reagovat | závadný

    Nejlepší je pokrájet maso a dát do misky, v hrníčku ve 100 ml vody rozpustím sůl a lžičku medu či cukru (ohřeje se v mikrovlnné) a zaleji, poté vezmu ruční šlehač od Ety kde dám háky na těsto, takto propracuji až se maso rozmělní a poté napěchuji do formy. Za 2 dny dám vařit a světe div se, tímto postupem je i šunka v růžovější a nemusím dávat Pragosůl

  2. Venc   23.12.2014 | 10:01 | reagovat | závadný

    Pane Karle, je mně vás líto , za omezený názor že šunka je pouze vepřová ( krůtí, kuřecí ) ve Francii jsem se dostak k ochutnání šunky ochucené oregánem a jalovcem , můžu vás ubezpečit že něco takového jste nejedl atd takže schrnuto bežte se postavit do fronty na šunku za 12,50 Kč 8-) já si udělám v šunkovaru , svou oblíbenou kuřecí jemně ochucenou česnekem atd.... <3

  3. Karel   13.11.2014 | 11:38 | reagovat | závadný

    Tak nevím, vždycky jsem si myslel, že šunka je celá uzená vepřová kýta a ne tyhle paskvily.

  4. Venc   08.09.2014 | 18:01 | reagovat | závadný

    Každému podle chuti, vůbec nic nezkazíte :-D popřípadě si recept jenom vylepšíte a když to nebude ono tak to příště neuděláte =-O já taky dávám bylinky a kořeníčko tak špetičku , pořád zkouším něco nového přeji mnoho zdaru <:-)

  5. kirasid   04.07.2014 | 14:41 | reagovat | závadný

    Ahojky,
    myslíte že když tam dodám bylinky nebo pepř pro spestření chuti že to zkazím? díky za info

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?
Právě sledované recepty

Další weby Mladé fronty

Dialog
X