Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2x
2+ 1 5
Autor:

Domácí šunka

Střední
Ingredience
Vepřová kýta 1,2 kg
Voda 100 ml
Cukr 1 lžička
Sůl
25 - 28 g
 
Domácí šunka

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky, vložíme do nádoby, přidáme sůl, cukr, vodu a promícháme. Dáme na 48 hodin odležet do ledničky při teplotě 4-6 °C. Nádobu na výrobu šunku vyložíme mikrotenovým sáčkem a natlačíme do něj odleželé maso tak, aby nikde nezůstaly vzduchové bubliny. Sáček i šunkovar uzavřeme. Nádobu postavíme do hrnce s 80 °C teplou vodou a stejnou teplotu udržujeme po celou dobu varu, tedy 2 hodiny. Poté šunkovar vyjmeme a hotovou šunku v něm necháme vychladnout.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Autor: Ladia
Prohlížejících: 52
Autor: recepty73
Prohlížejících: 39
Autor: Ivana Přikrylová
Prohlížejících: 29
 
Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 2x)
Jitrnice Domácí zabijačka. Recepty na skvělé pochoutky Články z

Komentáře k receptu: Domácí šunka

Komentáře

  1. Venc   08.09.2014 | 18:01 | reagovat | závadný

    Každému podle chuti, vůbec nic nezkazíte :-D popřípadě si recept jenom vylepšíte a když to nebude ono tak to příště neuděláte =-O já taky dávám bylinky a kořeníčko tak špetičku , pořád zkouším něco nového přeji mnoho zdaru <:-)

  2. kirasid   04.07.2014 | 14:41 | reagovat | závadný

    Ahojky,
    myslíte že když tam dodám bylinky nebo pepř pro spestření chuti že to zkazím? díky za info

  3. Milan   30.12.2013 | 13:46 | reagovat | závadný

    Včera jsem poprvé dělal domácí šunku. Dostal jsem šunkovar od Tescomy a použil jsem i jejich recept na kuřecí šunku: 1 kg drůbežích prsou, 18 g soli, 4 g Pragandy, 4 g moučkového cukru a 1 dl vody. Třetinu masa jsem rozmixoval na jemno, zbytek nakrájel. Vše důkladně čtvrt hodiny míchal. Nechal v šunkovaru 48 hodin odležet a pak 2 hodiny vařil na 80°C. U šunkovaru je i teploměr a tak se to dobře hlídalo - na plynovém sporáku nejmenší hořák skoro na minimum.
    Šunka byla výborná, píši byla, protože hned zmizela :-)

  4. Yetti   10.12.2013 | 16:22 | reagovat | závadný

    Pozdravení všem "řezníkům amatérům" jedna malá rada, po 12 hodinách co se dá základ uležet a zrát ne 1kg masa přidejte zarovnanou lžičku Agaru a propracujte. A nechte dalších 12 hodin uležet. Jinak nepoužívám šunkovat ale hrnec a na vrch přijde 8 kg nerezový kotouč. :-\ Následně celé do pomalého hrnce a na nízký stupeň to nechám vyběhnout na 85°C přepnu na udržování teploty a 2,5 hoďky dusím. A paráda. Samozřejmě Praganda a med. A je to

  5. Jarouš   21.11.2013 | 9:29 | reagovat | závadný

    V elektrickjé teoubě při 80 -85 stupních je ideální. Rozhodně to není žádný nářez. A ty tři hodiny je akorát.

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X