Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2x
2+ 1 5
Autor:

Domácí šunka

Střední
Ingredience
Vepřová kýta 1,2 kg
Voda 100 ml
Cukr 1 lžička
Sůl
25 - 28 g
 
Domácí šunka

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky, vložíme do nádoby, přidáme sůl, cukr, vodu a promícháme. Dáme na 48 hodin odležet do ledničky při teplotě 4-6 °C. Nádobu na výrobu šunku vyložíme mikrotenovým sáčkem a natlačíme do něj odleželé maso tak, aby nikde nezůstaly vzduchové bubliny. Sáček i šunkovar uzavřeme. Nádobu postavíme do hrnce s 80 °C teplou vodou a stejnou teplotu udržujeme po celou dobu varu, tedy 2 hodiny. Poté šunkovar vyjmeme a hotovou šunku v něm necháme vychladnout.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 2x)
Anglický masový páj Mleté maso - nekonečno možností Články z

Komentáře k receptu: Domácí šunka

Komentáře

  1. Jan   04.07.2015 | 11:05 | reagovat | závadný

    Ač nemám na kulinářské pokusy dost času, zkusil jsem asi třikrát domácí šunku podle různých receptů. Je to velmi pracné, příprava a pak dvě hodiny hlídat teplotu je za trest a žádný vařič to za vás neudělá.. V žádném receptu také nikde nenajdete jasně napsáno, kde se vlastně teploměr umístit.
    Musím říct, že s výsledkem jsem zdaleka nebyl niky spokojen, spíše nespokojený. Maso je suché, bez huti. V sáčku sice zůstane nějaká nevzhledná tekutina, ale co s ní. Vždy jsem si říkal jaký jsem hlupák. Jaké mohly být z masa výborné vídeňské řízky, ražniči nebo je tak dušené v kastrole na cibuli ochucené na 20 možných způsobů (česnekem, majoránkou, kmínem ....).
    Můj závěr: Šunku ať si dělají snobi. Já ještě možná zkusím domácí klobásky nebo uzené maso nebo bůček. Klobásky z obchodu se dnes opravdu nedají jíst, s šunkou je to o něco lepší.Jinak zůstanu u klasiky.

  2. radex   15.05.2015 | 23:16 | reagovat | závadný

    Dal si málo medu. Na jedno kg dej klidně 2 lžičky medu

  3. heduš   05.04.2015 | 7:41 | reagovat | závadný

    Může mi někdo poradit? Postupovala jsem přesně podle receptu,ale místo šunky mám jen vařené maso.Kde se stala chyba? :'(

1 2 3 4 5 6 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web