Bramborové placky s mákem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg vařené brambory
    • 250
      g hladká mouka
    • 100
      g mák mletý
    • 50
      g cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory rozmačkáme, proděláme s moukou a z těsta vyválíme placky. Pečeme na plotýnce, mastíme máslem, sypeme mákem - podle chuti cukr. Výborné a rychlé.
Zařazení: Pokrmy Sladké Z brambor
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • janča
    janča |

    5. 3. 2014 08:32

    To někdo objevil Ameriku,tohle se u nás dělalo běžně,budˇse mazaly povidlím,nebo se naplnily strouhanýma jabkama posypanýma cukrem a skořicí,placka se přehnula a opekly se z obou stran,pomastily sádlem abaštily se jestě teplé ,ale i studené jo jo to bylo žrádlo...........

  • Anonymous
    Anonymous |

    2. 3. 2014 20:18

    najlepšie sú lokše, najprv pečené na sucho a potom pomastiť a naplniť makom s cukrom, poliať trochou mlieka, zrolovať uložiť na seba , zatlačiť a chvíľku zapiect.

  • Paul
    Paul |

    1. 3. 2014 16:40

    Vážené dámy, jestli tohle ještě sledujete, rád bych se dopídil receptu na bramborové placky z mého dětsví. Bývaly s povidly pečené na plotně, nikoliv smažené a při rolování se docela lámaly. Tu a tam v místech měly bezva puchýře. Zkoušel jsem to několikrát podle Vašich receptů, ale lepí se mi to na plotnu. Je ji potřeba namazat? Předem dík.

  • BLANKA..
    BLANKA.. |

    1. 3. 2013 12:55

    :-) JE TO MNAMKA JEN POMAZAT SADLEM A TY POVIDLA ..HLAVNĚ TO UDĚLAT NA TÁLE :-)

  • lucie
    lucie |

    27. 2. 2013 09:46

    říkávalo se jim lokše,správně byly mastěné sádlem,sypané mákem :-)

  • Maruna
    Maruna |

    10. 2. 2013 16:27

    u nás se jim říká pekáče a nemají chybu :-*

  • Delarue
    Delarue |

    10. 1. 2013 18:32

    všem doporučuji!! maminka nám je dělala už od mala a nedám na ně dopustit, mastila je sádlem, ale je to jedno, jak to má kdo rád :-)

  • Irena
    Irena |

    14. 6. 2011 19:34

    Když mám hodně jablek,nastrouhám je,ocukruju,vyvařím z nich vodu,horké dám do sklenic,vydrží to léta. Chystám si to takhle na štrůdl a na koláče,ale též výborné na placky.

  • chorche
    chorche |

    23. 1. 2011 18:03

    přečti si znovu recept...olco ;-)

  • olca
    olca |

    19. 1. 2011 15:14

    brambory se musi nejdrive uvarit nebo ne dik zaodpoved

  • jitka janíková
    jitka janíková |

    9. 2. 2009 08:15

    tak my tomu doma říkáme laty a placky mastím jen máslem a sypu mletým cukrem . s mákem ani povidli jsme ještě nezkoušeli tak vyzkoušíme, díky za tip.

  • helena vejnarová
    helena vejnarová |

    24. 4. 2006 18:21

    jasně taky sem zapomněla napsat že to lze potřít povidly a pak sypat mákem tak to taky dělávala babička a je to skvělé,...mnam

  • helena vejnarová
    helena vejnarová |

    7. 1. 2006 10:58

    jasně dík Jirko za tipdělala sem je s těmi povidly a nemá to chybuno jo babičky ty věděly co je dobré...

  • Jiří Klein
    Jiří Klein |

    7. 11. 2005 13:26

    Zkuste placky potřít nejdříve povidly a teprve pak posypat mletým mákem s cukrem. Tak to dělávala moje babička z Jižní Moravy a říkala tomu přesňáky.