Bramborové placky s dipem z řepy

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
2
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Placky
    • 500
      g brambory oloupané, uvařené ve slané vodě
    • sůl
    • 1
      ks vejce
    • polohrubá mouka dle potřeby (moučnatosti brambor)
  • Dip
    • 1
      ks červená řepa předem uvařená nebo upečená
    • 3
      stroužek česnek dle chuti 2 -
    • 150
      g zakysaná smetana dle konzistence dipu, cca
    • sůl
    • pepř mletý
  • Dále
    • olej na smažení
    • strouhanka na obalení
    • česnek
    • bylinky čerstvé nebo sušené
    • koření dle chuti
    • uzenina dle chuti
    • sýr dle chuti (Niva, Gouda...)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uvařené brambory doměkka scedíme, rozšťoucháme a necháme trochu zchladnout. Pak přidáme vejce, sůl a tolik mouky, abychom měli kompaktní vláčné těsto, ze kterého se nám mokrou nebo mastnou rukou budou dobře tvořit placky, které následně obalíme ve strouhance (nemusí být) a smažíme v rozpále pánvi s troškou oleje dozlatova z obou stran. Po osmažení odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk a podáváme s vychlazeným dipem.
2
Do bramborového těsta můžeme libovolně přidávat jako obměnu chuti česnek, bylinky (majoránka, tymián...), koření (pepř, drcený kmín, paprika...), jemně pokrájenou uzeninu (slaninu, klobásku...) nebo nastrouhaný sýr. Fantazii a chuti se meze nekladou.
3
Předvařenou řepu (ve slané vodě) nebo předpečenou (v troubě, zabalenou v alobalu, pečenou třeba při pečení masa nebo bábovky) oloupeme, nastrouháme do misky společně s česnekem, osolíme, opepříme a vmícháme zakysanou smetanu dle potřeby (hustoty a dáme do chladna proležet na cca 30 minut.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.