Schwarzwaldská šunka se žampiony

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
2
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g sušená šunka
    • 1
      ks cibule
    • máslo nebo olej
    • 200
      g čerstvé žampiony
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • 200
      ml smetana na vaření
  • Lze přidat:
    • hermelín - pokrájený
    • posekané bylinky - bazalka, tymián...
    • muškátový květ

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na kousku rozpuštěného másla osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme krátce osmažit drobně pokrájenou šunku a česnek (muškátový květ), přidáme plátky žampionů (můžeme použít i lesní houby), za občasného promíchání vydusíme přebytečnou tekutinu, pak zaprášíme solamylem, ještě jednou promícháme a zalijeme smetanou. Vše necháme krátce provařit, případně ještě dochutíme solí a pepřem nebo můžeme vmíchat nasekané čerstvé bylinky dle chuti nebo v omáčce necháme prohřát pokrájený hermelín.
2
Omáčkou pak přelijeme uvařené těstoviny, chnocchi, špecle, rýži či brambory.
3
Solamylem nemusíme zahušťovat, pokud použijeme 33% smetanu, kterou varem necháme zredukovat.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.