Autor:

Sicilská směs

Střední
Ingredience
Vepřová kýta 250 g
Hovězí maso 200 g
Drůbeží játra 120 g
Žampiony 100 g
Paprika 100 g
Cibule 2 ks
Česnek 3 stroužek
Rajský protlak 80 g
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Kari 1 špetka
Oregáno 1 špetka
Feferonka
nemusí být
3 ks
Vývar
může být i z kostky
200 ml
Hladká mouka 3 lžíce
Tuk 2 lžíce
Sýr
nemusí být
100 g

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Na tuku zpěníme cibuli, přidáme hovězí a vepřové maso nakrájené na nudličky a podusíme. Přidáme nakrájená drůbeží játra, okořeníme pepřem, kari a oregánem. Po chvíli přidáme rajčatový protlak, oloupané a nakrájené žampiony a papriky pokrájené na nudličky a prolisovaný česnek. Pokud máme rádi pikantní jídla, můžeme přidat feferonku. Osolíme. Dusíme za občasného míchání skoro do měkka. Dochutíme a zahustíme moukou rozmíchanou ve vývaru a ještě asi 10 minut povaříme.

Podáváme s rýží, nebo s bramborovým či houskovým knedlíkem. Na talíři můžeme posypat najemno nastrouhaným tvrdým sýrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Sicilská směs

Komentáře

  1. Karel   02.01.2015 | 14:39 | reagovat |

    Nejlepší jídlo co znám

  2. Carlo   02.02.2012 | 16:22 | reagovat |

    Je to celkem jedlé, ale curry se v sicilské kuchyni a ani v žádné jiné v oblasti Středozemného moře do vaření nedává.

  3. Sarka Honzakova   09.03.2009 | 1:04 | reagovat |

    niobe, jak pise Tereza, drubezi jatra mi v podobnych pokrmech nikdy neztvrdly. Jinak tento recept znam od dcery, ktera jednou prisla s tim, ze jim ve skole delali moooc dobre jidlo a jestli ji ho nekdy uvarim...znala jen nazev z jidelniho listku. Je to moc dobre. Ja to jim radeji s ryzi a ona zase s bramborovym knedlikem.

  4. Tereza J.   08.03.2009 | 10:52 | reagovat |

    niobe, hydinové pečienky nestvrdnú. Kľudne to môžeš osoliť:)))

  5. niobe nightingale   07.03.2009 | 22:23 | reagovat |

    no zní to zajímavě, až budu mít tolik druhů masa doma, tak se do toho pustim... jen bych měla trochu strach solit a ještě pak dusit - játra nějak ztvrdnou, když se osolí, nebo ne?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web