Autor:

Sicilská směs

Střední
Ingredience
Vepřová kýta 250 g
Hovězí maso 200 g
Drůbeží játra 120 g
Žampiony 100 g
Paprika 100 g
Cibule 2 ks
Česnek 3 stroužek
Rajský protlak 80 g
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Kari 1 špetka
Oregáno 1 špetka
Feferonka
nemusí být
3 ks
Vývar
může být i z kostky
200 ml
Hladká mouka 3 lžíce
Tuk 2 lžíce
Sýr
nemusí být
100 g

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Na tuku zpěníme cibuli, přidáme hovězí a vepřové maso nakrájené na nudličky a podusíme. Přidáme nakrájená drůbeží játra, okořeníme pepřem, kari a oregánem. Po chvíli přidáme rajčatový protlak, oloupané a nakrájené žampiony a papriky pokrájené na nudličky a prolisovaný česnek. Pokud máme rádi pikantní jídla, můžeme přidat feferonku. Osolíme. Dusíme za občasného míchání skoro do měkka. Dochutíme a zahustíme moukou rozmíchanou ve vývaru a ještě asi 10 minut povaříme.

Podáváme s rýží, nebo s bramborovým či houskovým knedlíkem. Na talíři můžeme posypat najemno nastrouhaným tvrdým sýrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Kaštanové pyré s kaštany pečenými na rozmarýnu Zkuste jedlé kaštany Články z

Komentáře k receptu: Sicilská směs

Komentáře

  1. Karel   02.01.2015 | 14:39 | reagovat | závadný

    Nejlepší jídlo co znám

  2. Carlo   02.02.2012 | 16:22 | reagovat | závadný

    Je to celkem jedlé, ale curry se v sicilské kuchyni a ani v žádné jiné v oblasti Středozemného moře do vaření nedává.

  3. Sarka Honzakova   09.03.2009 | 1:04 | reagovat | závadný

    niobe, jak pise Tereza, drubezi jatra mi v podobnych pokrmech nikdy neztvrdly. Jinak tento recept znam od dcery, ktera jednou prisla s tim, ze jim ve skole delali moooc dobre jidlo a jestli ji ho nekdy uvarim...znala jen nazev z jidelniho listku. Je to moc dobre. Ja to jim radeji s ryzi a ona zase s bramborovym knedlikem.

  4. Tereza J.   08.03.2009 | 10:52 | reagovat | závadný

    niobe, hydinové pečienky nestvrdnú. Kľudne to môžeš osoliť:)))

  5. niobe nightingale   07.03.2009 | 22:23 | reagovat | závadný

    no zní to zajímavě, až budu mít tolik druhů masa doma, tak se do toho pustim... jen bych měla trochu strach solit a ještě pak dusit - játra nějak ztvrdnou, když se osolí, nebo ne?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web