Sicilská směs

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g vepřová kýta
    • 200
      g hovězí maso
    • 120
      g drůbeží játra
    • 100
      g žampiony
    • 100
      g paprika
    • 2
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 80
      g rajský protlak
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka kari
    • 1
      špetka oregáno
    • 3
      ks feferonka nemusí být
    • 200
      ml vývar může být i z kostky
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce tuk
    • 100
      g sýr nemusí být

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na tuku zpěníme cibuli, přidáme hovězí a vepřové maso nakrájené na nudličky a podusíme. Přidáme nakrájená drůbeží játra, okořeníme pepřem, kari a oregánem. Po chvíli přidáme rajčatový protlak, oloupané a nakrájené žampiony a papriky pokrájené na nudličky a prolisovaný česnek. Pokud máme rádi pikantní jídla, můžeme přidat feferonku. Osolíme. Dusíme za občasného míchání skoro do měkka. Dochutíme a zahustíme moukou rozmíchanou ve vývaru a ještě asi 10 minut povaříme.
2
Podáváme s rýží, nebo s bramborovým či houskovým knedlíkem. Na talíři můžeme posypat najemno nastrouhaným tvrdým sýrem.
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • Karel
    Karel |

    2. 1. 2015 14:39

    Nejlepší jídlo co znám

  • Carlo
    Carlo |

    2. 2. 2012 16:22

    Je to celkem jedlé, ale curry se v sicilské kuchyni a ani v žádné jiné v oblasti Středozemného moře do vaření nedává.

  • Sarka Honzakova
    Sarka Honzakova |

    9. 3. 2009 01:04

    niobe, jak pise Tereza, drubezi jatra mi v podobnych pokrmech nikdy neztvrdly. Jinak tento recept znam od dcery, ktera jednou prisla s tim, ze jim ve skole delali moooc dobre jidlo a jestli ji ho nekdy uvarim...znala jen nazev z jidelniho listku. Je to moc dobre. Ja to jim radeji s ryzi a ona zase s bramborovym knedlikem.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    8. 3. 2009 10:52

    niobe, hydinové pečienky nestvrdnú. Kľudne to môžeš osoliť:)))

  • niobe nightingale
    niobe nightingale |

    7. 3. 2009 22:23

    no zní to zajímavě, až budu mít tolik druhů masa doma, tak se do toho pustim... jen bych měla trochu strach solit a ještě pak dusit - játra nějak ztvrdnou, když se osolí, nebo ne?