Autor:

Sicilská Velikonoční buchta

Střední
Těsto
Vejce 3 ks
Hladká mouka 400 g
Moučkový cukr 300 g
Máslo 100 g
Prášek do pečiva 1 balíček
Náplň
Tvaroh 400 g
Hořká čokoláda 100 g
Kandované ovoce 100 g
Broskvová marmeláda 100 g
Skořice 1 špetka
Na ozdobení
Mandle
celé neloupané
100 g
Sicilská Velikonoční buchta

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Z uvedených ingrediencí zpracujeme těsto a dáme odpočinout do ledničky minimálné 1 hodinu. Poté jej rozdělíme na 2 poloviny. 1 polovinu vyválíme a dáme do vyššího pekáčku nebo plechu o rozměrech 25 cm na 35 cm. Místo vymazání formy jsem použila pečící papír, přímo na něm můžete těsto krásně vyválet a snadno přenést do plechu. Těsto musí přesahovat dno, protože pak budeme spojovat spodní a vrchní část.

Kandované ovoce nakrájíme na malé kousky, taktéž nakrájíme na kousky i čokoládu a umícháme spolu s tvarohem a marmeládou. Náplň natřeme na těsto. Vyválíme 2 polovinu těsta a tou přikryjeme náplň a spojíme okraje obou těst (na vyválení horní vrstvy opět použijte pečící papír, pak stačí těsto převrátit rovnou na náplň a papír sloupnout). Na horní vrstvu rovnoměrně rozložíme mandle.

Troubu zahřejeme na 220 °C , po vložení buchty snížíme na 200 °C a pečeme 25-30 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Cizrnová polévka s citronovou kůrou a ricottou Sváteční menu pro přátele po italsku Články z

Komentáře k receptu: Sicilská Velikonoční buchta

Komentáře

  1. Romana   29.03.2013 | 14:30 | reagovat | závadný

    Pipivo, váš recept je úžasný, zkoušela jsem ho dřív, než na Velikovoce a zítra peču znovu a naostro, děkuji :-) <3 <:-) :-P ;-) :-[ :-* O:-) :-)) <3 <:-) :-) :-P :-* :-)) <:-) <3

  2. Dagmar Lukšová   25.03.2008 | 18:29 | reagovat | závadný

    Moc, moc dobrý ! Děkuji za recept ! Místo kandovaného ovoce jsem dala rozinky, sušené brusinky a meruňky. Na noc jsem je dala do rumu. Buchta se povedla, všem moc chutnala. Druhý a třetí den je nádherně vláčná. Pokud ovšem zbyde. Dávám za 1.

  3. iva nemcova   17.03.2008 | 9:56 | reagovat | závadný

    Poslala jsem i fotku,takze az ji p.Kovarova prida ,tak se pak muzete i podivat,jestli vypada moc dobre :-)))

  4. Markýza První   16.03.2008 | 17:57 | reagovat | závadný

    To vypadá moc dobře, na Velikonoce vyzkouším. díky za recept.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web