Sicilská Velikonoční buchta

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 3
      ks vejce
    • 400
      g hladká mouka
    • 300
      g moučkový cukr
    • 100
      g máslo
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Náplň
    • 400
      g tvaroh
    • 100
      g hořká čokoláda
    • 100
      g kandované ovoce
    • 100
      g broskvová marmeláda
    • 1
      špetka skořice
  • Na ozdobení
    • 100
      g mandle celé neloupané

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z uvedených ingrediencí zpracujeme těsto a dáme odpočinout do ledničky minimálné 1 hodinu. Poté jej rozdělíme na 2 poloviny. 1 polovinu vyválíme a dáme do vyššího pekáčku nebo plechu o rozměrech 25 cm na 35 cm. Místo vymazání formy jsem použila pečící papír, přímo na něm můžete těsto krásně vyválet a snadno přenést do plechu. Těsto musí přesahovat dno, protože pak budeme spojovat spodní a vrchní část.
2
Kandované ovoce nakrájíme na malé kousky, taktéž nakrájíme na kousky i čokoládu a umícháme spolu s tvarohem a marmeládou. Náplň natřeme na těsto. Vyválíme 2 polovinu těsta a tou přikryjeme náplň a spojíme okraje obou těst (na vyválení horní vrstvy opět použijte pečící papír, pak stačí těsto převrátit rovnou na náplň a papír sloupnout). Na horní vrstvu rovnoměrně rozložíme mandle.
3
Troubu zahřejeme na 220 °C , po vložení buchty snížíme na 200 °C a pečeme 25-30 minut.
Zařazení: Moučníky Buchty

Komentáře k receptu

  • Petr
    Petr |

    31. 3. 2013 20:18

    http://aukro.cz/listing/user.php?us_id=24757914 kouknete vyhledejte super slevy..?!!! :-* ;-)

  • kisel
    kisel |

    31. 3. 2013 14:51

    http://visitors2cash.com/ref.php?refId=106748 for more information

  • Romana
    Romana |

    29. 3. 2013 14:30

    Pipivo, váš recept je úžasný, zkoušela jsem ho dřív, než na Velikovoce a zítra peču znovu a naostro, děkuji :-) <3 <:-) :-P ;-) :-[ :-* O:-) :-)) <3 <:-) :-) :-P :-* :-)) <:-) <3

  • tonca
    tonca |

    20. 12. 2010 17:33

    http://www.youtube.com/watch?v=MLH8-ewTvdU

  • Dagmar Lukšová
    Dagmar Lukšová |

    25. 3. 2008 18:29

    Moc, moc dobrý ! Děkuji za recept ! Místo kandovaného ovoce jsem dala rozinky, sušené brusinky a meruňky. Na noc jsem je dala do rumu. Buchta se povedla, všem moc chutnala. Druhý a třetí den je nádherně vláčná. Pokud ovšem zbyde. Dávám za 1.

  • iva nemcova
    iva nemcova |

    17. 3. 2008 09:56

    Poslala jsem i fotku,takze az ji p.Kovarova prida ,tak se pak muzete i podivat,jestli vypada moc dobre :-)))

  • Markýza První
    Markýza První |

    16. 3. 2008 17:57

    To vypadá moc dobře, na Velikonoce vyzkouším. díky za recept.