Výborné koblížky z trouby

moje hodnocení:

4,4

hodnotilo: 14
20 minut
6
porce
neuvedeno
autor: helikt

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 0,5
      kg hladká mouka
    • 250
      ml mléko
    • 1
      ks žloutek
    • 40
      g cukr krupice
    • 50
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 1
      kostka droždí
  • Na potření
    • máslo kousek
    • 1
      lžička hnědý rum

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, ručně nebo v domácí pekárně. Těsto necháme 1/2 hoďky vykynout, potom si těsto rozdělíme na části a rozválíme si plát, ze kterého vykrajujeme kolečka pomocí sklenice. Na polovinu koleček klademe povidla nebo marmeládu a druhým kolečkem přikryjeme. Kraje pořádně prstama stlačíme. Naskládáme na plech vyložený buď pečícím papírem nebo vymazaný, před vložením do trouby necháme ještě 20 minut vykynout a pak pečeme při 170 C cca 13 minutek. Ihned po vytažení z trouby potíráme rozpuštěným máslem s rumem.
Zařazení: Moučníky Koláče
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • majka
    majka |

    12. 4. 2017 11:17

    Tak nevim, recetptů je halda, všechny stejné :-\ :-\ prý se dá těsto udělat i v pekárně, buď je recept špatně nebo nevím, ale těsto řídké že jsem musela přidat mouku :-!

  • majka
    majka |

    12. 4. 2017 11:16

    Tak nevim, recetptů je halda, všechny stejné :-\ :-\ prý se dá těsto udělat i v pekárně, buď je recept špatně nebo nevím, ale těsto řídké že jsem musela přidat mouku :-!

  • Šurovská
    Šurovská |

    3. 6. 2015 13:44

    Recept na buchty mám uplně stejný jako na tyhle koblihy tak nechápu proč vám kulaté vadí a hranaté jsou výborné?

  • Gita
    Gita |

    3. 6. 2015 10:50

    Taky jsem je zkusila a už víc ne...buchty jsou lepší, smažené koblihy příliš nezdravé-i když výýýborné, to je jasné :-[

  • Anička
    Anička |

    2. 6. 2015 19:11

    Nám chutnaly a je mi jedno jak se jim říká. Nevyteklo mi nic a byly nadýchané jak se patří a kdo tvrdí, že jsou tuhé, má spíš problém s rukama a nenechá těsto pořádně nakynout. Navíc nejsou olejové, takže u nás zabodovaly u všech.

  • Bobek12
    Bobek12 |

    2. 6. 2015 10:00

    Nechápu, jak tento recept může mít hodnocení 1-. Koblížky to nejsou, výsledek chutná a konzistence připomíná šátečky. Náplň mi také vytekla a to jsem se pokoušela obě poloviny k sobě přitisknout 2x. Také ty "kolbížky" po 13 minutách na 170 stupňů rozhodně upečené nebyly. Buď je v tom postupu chyba nebo má autor kouzelnou troubu.

  • Hanka
    Hanka |

    12. 4. 2015 20:35

    Tak dneska jsem zkousela a napln mi vytekla u vsech krome jedne,takze jsem to pojmenovala buchtove tlamicky

  • Hanka
    Hanka |

    12. 4. 2015 20:33

    Dnes jsem zkousela,s koblihama to nema nic spolecneho,testo celkem tuhe,nakonec z toho vznikli jakesi kupky plnene marmeladou,chutnalo to dobre,ale ...... hledala jsem recept na koblihy,majitelku by jsem rada poprosila o prepsani nazvy,protoze tohle koblihy opravdu nejsou,testo se da ale vyuzit k jine buchte

  • K
    K |

    3. 4. 2015 17:32

    Koblihy to nejsou, ale přidala jsem rozinky a vznikl vynikající lehký mazanec ;-)

  • johanka
    johanka |

    30. 1. 2014 10:54

    Taky mi moc nejely, ještě je mám na talíři, jindy jsou hned pryč, ale to jsou smažené. Do koblížků jako takových mají hodně daleko. :'(

  • alenka
    alenka |

    26. 1. 2014 18:49

    tak těsto kyne tak i kdyby to byla chut buchet to neva hlavně a se to zbaští :-) :-\ :-[

  • recepty73
    recepty73 |

    18. 1. 2012 21:54

    ...jsou spíš takové vdolkové :-P , potřené povidly a sypané tvrdým tvarohem jsou výborné :-P ...

  • Anonymous
    Anonymous |

    18. 7. 2011 18:45

    jsou hrozně hnusné. nedoporučuji.

  • Nelinka
    Nelinka |

    19. 5. 2011 22:32

    Pro ty co nemužou smažene , jsou vynikajici. :-)

  • MartikK
    MartikK |

    12. 3. 2011 15:02

    Tak jsem je právě dopekla. Souhlasila bych s tím, že jako smažené koblížky rozhodně nechutnají, ale to snad ani nikdo nemůže očekávat. Pro mě je to dobré těsto jak na buchty (ať už dělané tradičně v pekáčku nebo jako koblížky na plechu) tak i na smažené koblížky (odkrojky jsem osmažila tradičně v přiklopeném hrnci a byly vynikající). Jen bych asi přidala více cukru.

  • MartikK
    MartikK |

    12. 3. 2011 14:13

    Tak už jsou koblihy na plechu. Snad se povedou. Klidně ať chutnají jako buchty, hlavně, aby z nich nevytekla náplň, jak si hodně pekařek stěžovalo na Mimibazaru, kde je tento recept také.

  • xx
    xx |

    3. 3. 2011 14:03

    :-D si náka mlsná ne...

  • Milena
    Milena |

    14. 2. 2011 14:48

    Ja jsem je delala jsou to buchty a ne koblihy ma daleko ke koblihum uz je delat nikdy nebudu.Docela se divim ze to nekomu muze pripominat koblih :-)

  • 13ka
    13ka |

    11. 2. 2011 17:15

    děkuji ;-)

  • helikt
    helikt |

    9. 2. 2011 16:49

    asi 1/2 cm má ten plát být tlustý :-)) :-))

  • 13ka
    13ka |

    8. 2. 2011 17:46

    Prosím na jakou tlouštku se má asi tak rozválet ten plát ??

  • helikt
    helikt |

    7. 2. 2011 19:23

    to poslední slovo co tam chybí je S RUMEM :-)) :-[ :-\ =-O ;-)