Autor:

Výborné koblížky z trouby

20 minut PT0H20M
Snadné
Porce: 6
Těsto
Hladká mouka 1/2 kg
Mléko 250 ml
Žloutek 1 ks
Cukr krupice 40 g
Máslo 50 g
Sůl 1 špetka
Vanilkový cukr 1 balení
Droždí 1 kostka
Na potření
Máslo
kousek
 
Hnědý rum 1 lžička
Výborné koblížky z trouby

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Z uvedených surovin vypracujeme těsto, ručně nebo v domácí pekárně. Těsto necháme 1/2 hoďky vykynout, potom si těsto rozdělíme na části a rozválíme si plát, ze kterého vykrajujeme kolečka pomocí sklenice. Na polovinu koleček klademe povidla nebo marmeládu a druhým kolečkem přikryjeme. Kraje pořádně prstama stlačíme. Naskládáme na plech vyložený buď pečícím papírem nebo vymazaný, před vložením do trouby necháme ještě 20 minut vykynout a pak pečeme při 170 C cca 13 minutek. Ihned po vytažení z trouby potíráme rozpuštěným máslem s rumem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 14 x
2+
4.36 14 5 1
Reklama
Banica Ochutnejte Bulharsko Články z

Komentáře k receptu: Výborné koblížky z trouby

Komentáře

  1. Gita   03.06.2015 | 10:50 | reagovat |

    Taky jsem je zkusila a už víc ne...buchty jsou lepší, smažené koblihy příliš nezdravé-i když výýýborné, to je jasné :-[

    1. Šurovská   03.06.2015 | 13:44 | reagovat |

      Recept na buchty mám uplně stejný jako na tyhle koblihy tak nechápu proč vám kulaté vadí a hranaté jsou výborné?

  2. Anička   02.06.2015 | 19:11 | reagovat |

    Nám chutnaly a je mi jedno jak se jim říká. Nevyteklo mi nic a byly nadýchané jak se patří a kdo tvrdí, že jsou tuhé, má spíš problém s rukama a nenechá těsto pořádně nakynout. Navíc nejsou olejové, takže u nás zabodovaly u všech.

  3. Bobek12   02.06.2015 | 10:00 | reagovat |

    Nechápu, jak tento recept může mít hodnocení 1-. Koblížky to nejsou, výsledek chutná a konzistence připomíná šátečky. Náplň mi také vytekla a to jsem se pokoušela obě poloviny k sobě přitisknout 2x. Také ty "kolbížky" po 13 minutách na 170 stupňů rozhodně upečené nebyly. Buď je v tom postupu chyba nebo má autor kouzelnou troubu.

  4. Hanka   12.04.2015 | 20:33 | reagovat |

    Dnes jsem zkousela,s koblihama to nema nic spolecneho,testo celkem tuhe,nakonec z toho vznikli jakesi kupky plnene marmeladou,chutnalo to dobre,ale ...... hledala jsem recept na koblihy,majitelku by jsem rada poprosila o prepsani nazvy,protoze tohle koblihy opravdu nejsou,testo se da ale vyuzit k jine buchte

  5. K   03.04.2015 | 17:32 | reagovat |

    Koblihy to nejsou, ale přidala jsem rozinky a vznikl vynikající lehký mazanec ;-)

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Trendy v barvách a účesech pro rok 2017: Takhle to nosí celebrity! Trendy v barvách a účesech pro rok 2017: Takhle to nosí celebrity!
Disney kolekce hrníčků právě teď v BILLE Disney kolekce hrníčků právě teď v BILLE
Jaká je nejoblíbenější poloha při sexu: Máte ji rádi taky? Jaká je nejoblíbenější poloha při sexu: Máte ji rádi taky?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web