Autor:

Mletá směs s patizony (kedlubnou)

Snadné
Porce: 3
Ingredience
Mleté maso
- vepřové, hovězí, drůbeží nebo mix
300 g
Patizony
- oloupané, pokrájené na nudličky
300 g
Cibule
velká
1 ks
Olej  
Paprika
cca
80 g
Rajský protlak 50 g
Rajčata oloupaná
a pokrájená
200 g
Česnek
2 -
3 stroužek
Sůl  
Koření
dle chuti: pepř, Adžika, čubrica...
 
Sojová omáčka
dle chuti, není nutná
 
Vývar
nebo voda (dle potřeby)
 
Mletá směs s patizony (kedlubnou)

Postup přípravy:

Na oleji osmažíme cibuli dosklovata, přidáme mleté maso a za stálého míchání ho necháme osmažit dozlatova. Přidáme protlak s paprikou pokrájenou na kousky a nastrouhaným česnekem a ještě vše krátce osmažíme. Směs dochutíme solí (sojovou omáčkou) a kořením (nebo bylinkami), přidáme rajčata a pokrájený patizon (slabé hranolky či plátky) a dle potřeby podlijeme. Podléváme jen tolik, aby směs nebyla příliš hustá a mohli jsme ji nechat krátce (do změknutí patizonu) podusit.

Směs servírujeme s těstovinami, rýží nebo bramborem. Lze podávat i na topinkách či toustech jako chuťovku.

Místo patizonu můžeme úplně stejně použít i kedlubny.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Snídaně do postele aneb Překvapení pro rodiče Články z

Komentáře k receptu: Mletá směs s patizony (kedlubnou)

Komentáře

  1. motyka   30.08.2016 | 13:17 | reagovat | závadný

    bylo to bezvadne 8-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web