Autor:

Mletá směs s patizony (kedlubnou)

Snadné
Porce: 3
Ingredience
Mleté maso
- vepřové, hovězí, drůbeží nebo mix
300 g
Patizony
- oloupané, pokrájené na nudličky
300 g
Cibule
velká
1 ks
Olej  
Paprika
cca
80 g
Rajský protlak 50 g
Rajčata oloupaná
a pokrájená
200 g
Česnek
2 -
3 stroužek
Sůl  
Koření
dle chuti: pepř, Adžika, čubrica...
 
Sojová omáčka
dle chuti, není nutná
 
Vývar
nebo voda (dle potřeby)
 
Mletá směs s patizony (kedlubnou)

Postup přípravy:

Na oleji osmažíme cibuli dosklovata, přidáme mleté maso a za stálého míchání ho necháme osmažit dozlatova. Přidáme protlak s paprikou pokrájenou na kousky a nastrouhaným česnekem a ještě vše krátce osmažíme. Směs dochutíme solí (sojovou omáčkou) a kořením (nebo bylinkami), přidáme rajčata a pokrájený patizon (slabé hranolky či plátky) a dle potřeby podlijeme. Podléváme jen tolik, aby směs nebyla příliš hustá a mohli jsme ji nechat krátce (do změknutí patizonu) podusit.

Směs servírujeme s těstovinami, rýží nebo bramborem. Lze podávat i na topinkách či toustech jako chuťovku.

Místo patizonu můžeme úplně stejně použít i kedlubny.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Bylinky Zelené bylinky na jarním stole Články z

Komentáře k receptu: Mletá směs s patizony (kedlubnou)

Komentáře

  1. motyka   30.08.2016 | 13:17 | reagovat |

    bylo to bezvadne 8-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Největší zdravotnická soutěž v ČR učí ordinace komunikovat s pacienty online Největší zdravotnická soutěž v ČR učí ordinace komunikovat s pacienty online
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web