Autor:

Pavlišovský řízek

Snadné
Ingredience
Řízek
vepřový smažený
 
Kysané zelí
dušené
 
Knedlík
houskový
 
Pavlišovský řízek

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Klasický smažený vepřový řízek, dušené kysané zelí a houskový knedlík. Tato skladba je velmi oblíbená v okolí Náchoda, kde se nazývá Pavlišovský řízek a v okolí Trutnova se jmenuje Úpický.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 10 x
1-
4.6 10 5 1
Hovězí hamburger Domácí hamburger krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Pavlišovský řízek

Komentáře

  1. ustecan.jul   15.11.2015 | 13:28 | reagovat |

    Pro mě děs a hrůza, leč pro přítele mé dcery lahůdka. A protože dneska přijedou na návštěvu, udělám mu radost a dostane knedlík se zelím a řízek. Já si ho dám ale s bramborovým salátem, nebo s bramborem. Ale co bych pro návštěvu mé dcery neudělal, že jo? 8-)

  2. anaj46   03.11.2015 | 18:25 | reagovat |

    Moje maminka před padesáti lety mě podobnou kombinaci naučila jen s tím rozdílem , že přílohou byly malé bramborové knedelíčky promíchané s kysaným zelím a promaštěné osmaženou cibulkou.To namá chybu.

  3. Pepa   07.08.2015 | 18:33 | reagovat |

    Koldo,pravý Úpičák je také z krkovice ,stejně jako ten váš Pavlišovák. Sladkokyselé zelí s jíškou k tomu vůbec nepatří, zelíčko musí být jen kysané, zato knedlíčky by měly být pravé houskové, ne tak jako někde dělají úplně bez žemlí nebo místo žemlí dávají burizony.

  4. kolda blázen hronovský   09.06.2015 | 18:05 | reagovat |

    jsem z HRONOVA a lepší jídlo neznám,pokud tedy myslíte PAVLIŠOVÁK z krkovice a zelíčko musíte mít z vlastního zeláku a né jak někdo dělá zelí s jíškou bleee ! jen mi vadí jak občané z upice u trutnova začali říkat že je to upický řízek a začali to tam uplně packat, zelí zahuštují a kevšemu dělají sladkokyselé no hrůza, tak prosím vás úpičáci držte se prosím pravidla - KDYŽ NĚCO NEUMIM ,TAK SE DOTOHO NEPLETU !!! věřte že tím hodně pomůžete české gastronomii

  5. Jitka-Broumov   22.02.2015 | 12:37 | reagovat |

    Pavlišovský řízek vařil již otec v poddůstojnické kuchyni v roce 1951
    Je to dobré :-)

1 2 3 4 5 6 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

9 největších mýtů o manželství: Nevěřte jim a budete šťastní! 9 největších mýtů o manželství: Nevěřte jim a budete šťastní!
Anna Štumpf začala běhat v těhotenství. Doktor se jí to snažil rozmluvit Anna Štumpf začala běhat v těhotenství. Doktor se jí to snažil rozmluvit
Keira Knightley slaví narozeniny. S kým vším randila? Keira Knightley slaví narozeniny. S kým vším randila?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web