Autor:

Pavlišovský řízek

Snadné
Ingredience
Řízek
vepřový smažený
 
Kysané zelí
dušené
 
Knedlík
houskový
 
Pavlišovský řízek

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Klasický smažený vepřový řízek, dušené kysané zelí a houskový knedlík. Tato skladba je velmi oblíbená v okolí Náchoda, kde se nazývá Pavlišovský řízek a v okolí Trutnova se jmenuje Úpický.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 10 x
1-
4.6 10 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 10x)
Bramborový šumavský toč se zelím Recepty na víkend: Lidová domácí čtveřice Články z

Komentáře k receptu: Pavlišovský řízek

Komentáře

  1. ustecan.jul   15.11.2015 | 13:28 | reagovat | závadný

    Pro mě děs a hrůza, leč pro přítele mé dcery lahůdka. A protože dneska přijedou na návštěvu, udělám mu radost a dostane knedlík se zelím a řízek. Já si ho dám ale s bramborovým salátem, nebo s bramborem. Ale co bych pro návštěvu mé dcery neudělal, že jo? 8-)

  2. anaj46   03.11.2015 | 18:25 | reagovat | závadný

    Moje maminka před padesáti lety mě podobnou kombinaci naučila jen s tím rozdílem , že přílohou byly malé bramborové knedelíčky promíchané s kysaným zelím a promaštěné osmaženou cibulkou.To namá chybu.

  3. Pepa   07.08.2015 | 18:33 | reagovat | závadný

    Koldo,pravý Úpičák je také z krkovice ,stejně jako ten váš Pavlišovák. Sladkokyselé zelí s jíškou k tomu vůbec nepatří, zelíčko musí být jen kysané, zato knedlíčky by měly být pravé houskové, ne tak jako někde dělají úplně bez žemlí nebo místo žemlí dávají burizony.

  4. kolda blázen hronovský   09.06.2015 | 18:05 | reagovat | závadný

    jsem z HRONOVA a lepší jídlo neznám,pokud tedy myslíte PAVLIŠOVÁK z krkovice a zelíčko musíte mít z vlastního zeláku a né jak někdo dělá zelí s jíškou bleee ! jen mi vadí jak občané z upice u trutnova začali říkat že je to upický řízek a začali to tam uplně packat, zelí zahuštují a kevšemu dělají sladkokyselé no hrůza, tak prosím vás úpičáci držte se prosím pravidla - KDYŽ NĚCO NEUMIM ,TAK SE DOTOHO NEPLETU !!! věřte že tím hodně pomůžete české gastronomii

  5. Jitka-Broumov   22.02.2015 | 12:37 | reagovat | závadný

    Pavlišovský řízek vařil již otec v poddůstojnické kuchyni v roce 1951
    Je to dobré :-)

1 2 3 4 5 6 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web