Autor:

Jitrnicový prejt

Střední
Ingredience
Vepřová játra
plíce, srdce, játra...
 
Vepřový bůček
nebo ovar
250 g
Žemle 2 ks
Česnek
1-2
2 stroužek
Vepřový vývar
4-6
6 lžíce
Sůl  
Pepř mletý  
Majoránka  
Nové koření  
Zázvor  
Sádlo
na pečení
50 g
Jitrnicový prejt

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vnitřnosti, Vepřové

Vepřové plíce, srdce, ovar nebo tučný bůček uvaříme, nasekáme nebo umeleme na masovém strojku, přidáme drobně nakrájená játra, ve vývaru namočené a vyždímané žemle, všechno koření, česnek rozetřený se solí a trochu vývaru. Směs důkladně promícháme, dáme do vymaštěného pekáče a pečeme 30-45 minut. Podáváme s brambory a dušeným kysaným zelím.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
2+
4.33 7 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 7x)
Recepty na dipy, které korunují vaše dílo Články z

Komentáře k receptu: Jitrnicový prejt

Komentáře

  1. Vladimír   10.01.2016 | 11:44 | reagovat | závadný

    Dobrý den, nerad se vměšuji do diskuze, ale pan Petr má pravdu... Samozřejmě že každá trouba peče jinak, ale nemění to nic na tom, že když řeknu (či napíšu) pečte na 190 °C, je to 190 °C v každé troubě nehladně na typ. Není to nic proti Vám, samozřejmě snad každý pozná zda to je upečené dle jeho představ.

  2. Petr   27.02.2011 | 13:29 | reagovat | závadný

    A peceme na kolik stupnu? To uz je druhy recept kde chybi zakladni udaje. Cas a teplota. Fakt, to je kvalita receptu.
    Takze hledam dal.

    1. recepty73   31.03.2011 | 16:49 | reagovat | závadný

      ...pokud se přihlásíte, autorka Vám určitě odpoví, jelikož Váš dotaz uvidí ;-) , takhle zůstane vždy dlouho bez odezvy :-( . Pokud autorka peče v plynové troubě, tak teplotu stejně asi nenapíše a jak dlouho? - zkrátka - dozlatova ;-) :-))

    2. Ladia   01.04.2011 | 8:49 | reagovat | závadný

      Čas je uveden. Teplota - dle trouby, každá peče jinak a ke každé dostanete tabulku s teplotami pečení pro jednotlivé druhy pokrmů. V té mojí na 190 °C ;-)

    3. standa   17.02.2012 | 18:13 | reagovat | závadný

      peč do zlata,každá trouba peče jinak

    4. kuchta   31.01.2013 | 17:38 | reagovat | závadný

      Tak snad poznam, kdy je upeceny....chjo, takovyhle prudice miluju....ochutnavejte, a hlavne hlidejte troubu.....

  3. Václav FRONĚK   29.01.2008 | 9:58 | reagovat | závadný

    Děláme stejně.Paráda.Ale srdce nedáváme. Zbytečně to prodražuje.

  4. jan karel   18.01.2006 | 15:53 | reagovat | závadný

    vyborné je použití vykostěné zadní koleno

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web