Autor:

Jitrnicový prejt

Střední
Ingredience
Vepřová játra
plíce, srdce, játra...
 
Vepřový bůček
nebo ovar
250 g
Žemle 2 ks
Česnek
1-2
2 stroužek
Vepřový vývar
4-6
6 lžíce
Sůl  
Pepř mletý  
Majoránka  
Nové koření  
Zázvor  
Sádlo
na pečení
50 g
Jitrnicový prejt

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vnitřnosti, Vepřové

Vepřové plíce, srdce, ovar nebo tučný bůček uvaříme, nasekáme nebo umeleme na masovém strojku, přidáme drobně nakrájená játra, ve vývaru namočené a vyždímané žemle, všechno koření, česnek rozetřený se solí a trochu vývaru. Směs důkladně promícháme, dáme do vymaštěného pekáče a pečeme 30-45 minut. Podáváme s brambory a dušeným kysaným zelím.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2+
4.5 4 5 1
Blitva Chorvatsko na talíři Články z

Komentáře k receptu: Jitrnicový prejt

Komentáře

  1. Vladimír   10.01.2016 | 11:44 | reagovat |

    Dobrý den, nerad se vměšuji do diskuze, ale pan Petr má pravdu... Samozřejmě že každá trouba peče jinak, ale nemění to nic na tom, že když řeknu (či napíšu) pečte na 190 °C, je to 190 °C v každé troubě nehladně na typ. Není to nic proti Vám, samozřejmě snad každý pozná zda to je upečené dle jeho představ.

  2. Petr   27.02.2011 | 13:29 | reagovat |

    A peceme na kolik stupnu? To uz je druhy recept kde chybi zakladni udaje. Cas a teplota. Fakt, to je kvalita receptu.
    Takze hledam dal.

    1. recepty73   31.03.2011 | 16:49 | reagovat |

      ...pokud se přihlásíte, autorka Vám určitě odpoví, jelikož Váš dotaz uvidí ;-) , takhle zůstane vždy dlouho bez odezvy :-( . Pokud autorka peče v plynové troubě, tak teplotu stejně asi nenapíše a jak dlouho? - zkrátka - dozlatova ;-) :-))

    2. Ladia   01.04.2011 | 8:49 | reagovat |

      Čas je uveden. Teplota - dle trouby, každá peče jinak a ke každé dostanete tabulku s teplotami pečení pro jednotlivé druhy pokrmů. V té mojí na 190 °C ;-)

    3. standa   17.02.2012 | 18:13 | reagovat |

      peč do zlata,každá trouba peče jinak

    4. kuchta   31.01.2013 | 17:38 | reagovat |

      Tak snad poznam, kdy je upeceny....chjo, takovyhle prudice miluju....ochutnavejte, a hlavne hlidejte troubu.....

  3. Václav FRONĚK   29.01.2008 | 9:58 | reagovat |

    Děláme stejně.Paráda.Ale srdce nedáváme. Zbytečně to prodražuje.

  4. jan karel   18.01.2006 | 15:53 | reagovat |

    vyborné je použití vykostěné zadní koleno

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Za trest musela strávit noc v márnici. Zavřeli ji v 17 letech kvůli bratrovi Za trest musela strávit noc v márnici. Zavřeli ji v 17 letech kvůli bratrovi
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web