Vepřový řízek s holandskou omáčkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g brokolice
    • 500
      g mrkev
    • 4
      ks vepřové maso
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 3
      ks kerblík 2-3 snítky
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 200
      g máslo
    • 2
      ks žloutek
    • 4
      lžíce bílé víno - suché
    • 1
      lžička citronová šťáva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brokolici očistíme a rozdělíme na růžičky. Očištěný košťál nakrájíme na kostičky. Také mrkev očistíme a nařežeme podélně na plátky. Maso omyjeme a osušíme, okořeníme jej solí a pepřem. Opereme, osušíme kerblík a otrháme lístky. Na pánvi zahřejeme olej a na něm řízky po každé straně asi 4 minuty opékáme.
2
V kastrůlku rozpustíme máslo. V teplé vodní lázni šleháme žloutky spolu s bílým vínem do krému. Za stálého šlehání přidáme po kapkách vlažné máslo. Holandskou omáčku pak ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Ve vřící osolené vodě podusíme brokolici zhruba 8 minut. Asi po 5 minutách k ní přidáme mrkev a dodusíme, pak necháme okapat. Na míse upravíme řízky se zeleninou, přelijeme je holandskou omáčkou a trochu popepříme. Podáváme ozdobené lístky kerblíku.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Zdeněk Erdinger
    Zdeněk Erdinger |

    2. 5. 2009 14:06

    vynikající..děkuji. Váš Zdeněk :-)

  • gj dh
    gj dh |

    1. 3. 2005 19:27

    oooooooo pomohlo mi to ssssssssssssseeeeeeee slohovou prací