Patizonové karbanátky

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 22
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks patizony
    • 150
      g eidam sýr
    • 100
      g šunkový salám
    • 1
      ks vejce
    • 4
      lžíce hrubá mouka 3-4
    • sůl
    • strouhanka
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Patizon a sýr nastrouháme, přidáme nadrobno nakrájený salám, vejce, mouku, osolíme a dobře promícháme. Z hmoty tvarujeme karbanátky, obalujeme je ve strouhance a smažíme.
2
Podáváme s brambory a zeleninovým salátem.
Zařazení: Pokrmy Ze zeleniny
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Vašek
    Vašek |

    11. 9. 2015 14:10

    Kombinovat lze s čímkoli,ale nastrouhaný patizon je třeba osolit a uvolněnou vodu vymačkat ;-)

  • Jitule
    Jitule |

    24. 7. 2015 08:49

    Strouhala jsem na hrubém struhadle, místo šunk. salámu dala dva špekáčky a sýr jsem namíchala eidam + uzený eidam a soli dala méně a trochu dala Vegu /neboli Vegetu/. Vlastně to nachystala dcera..nechala do večera odstát a pak jsme jen obalily a smažily na gril. pánvi na ol. oleji. Výborné, těším se až zase uděláme další, určitě se dá patizon vyměnit za cuketu, jen se musí nechat víc "vykapat". Opravdu doporučuji.

  • Petra
    Petra |

    13. 8. 2013 09:07

    Chci se zeptat ingredience jste strouhali na hrubém či jemném struhadle??? díky.

  • katka
    katka |

    9. 9. 2012 22:42

    Perfektni recept! Jen jsem dala misto strouhanky mouku a pridala nasekany veprovy bok!

  • Arielka
    Arielka |

    30. 8. 2012 12:08

    Právě jsem karbanátky dodělala a snědla :-) Dětem moc chutnalo. Dala jsem zauzený šunkový salám,nastrouhaný na hrubo přidala ždibec grilovacího koření a dětskou krupičku....nemělo to chybu... :-))))

  • Hanka
    Hanka |

    28. 8. 2012 12:07

    úžasná záležitost,šunkový salam jsem nahradila mletýmkuřecím masem paráda,doporučuji

  • tchyňa Jaruna
    tchyňa Jaruna |

    16. 9. 2011 12:29

    Dělala jsem několikrát, vždy výborné. Osvědčilo se mi nastrouhat patizon, posolit a nechat tak 10 minut stát. Potom vyždímat v rukách a teprve dodat ingredience.

  • pavle
    pavle |

    27. 8. 2011 10:55

    ahoj taky díky za recept,mám na zahradě jeden patizon a děti mlaskaj až mají bole za ušima.

  • mlsounka
    mlsounka |

    22. 8. 2011 13:06

    tchýně mi zase nabalila patizony a já už byla tak nešťastná co s něma dělat jelikož obalované mi je už nikdo nechtěl jíst dokud jsem neobjevila váš recept. Všichni se oblizujeme až za krkem je to skvělý a rychlý recept já ještě směs pořádně nakořenila a pokapala magim a je to vynikající děkuji za recept :-*

  • MUZEOLOG
    MUZEOLOG |

    17. 2. 2011 21:03

    uz se tesim az zase bude patizon

  • Vlasta Smékalová
    Vlasta Smékalová |

    3. 12. 2009 10:25

    Moc dobré teplé i studené - díky

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    17. 8. 2009 16:51

    Terezko, moc mi karbanátky chutnaly. Bála jsem se, že když je v tom sýr, aby se mi to nepřipalovalo, tak jsem část obalila ještě ve vajíčku a znovu ve strouhance, ale nebylo to potřeba. Vyzkoušela jsem i s kořením do mletých mas, co doporučuje paní Dana, určitě taky můžu. Díky za dobrý receptík. Ivana

  • Dana Minaříková
    Dana Minaříková |

    4. 10. 2008 16:08

    Vynikající. Jen jsem přidala trošku směsi koření na mletá masa. Určitě udělám zase.

  • Dáša Janíková
    Dáša Janíková |

    1. 10. 2008 12:52

    Tento recept jsem dělala už dvakrát, poprvé jsem měla těsto také dost řídké, ale nyní se z toho dalo krásně tvarovat a stačili mi přidat jenom 3lžíce mouky, ono fakt záleží na patizonu. Recept je vynikající - rodina si dobře pochutnala. Díky za něj

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    23. 9. 2008 18:33

    Dievčatá, ono záleží aj na veľkosti patizónu. Je dobré trocha nechať postáť asi 10 min, aby múka nabobtnala. Ak sa vám zdá hmota redšia, zahustite ovsenými vločkami, nie múkou a opäť chvíľu počkajte. Hmota má byť takú hustá, aby ste mohli tvarovať fašírky. Je ale samozrejme redšia ako keď robíte fašírky z mäsa.

  • Kamila Hejzlarová
    Kamila Hejzlarová |

    23. 9. 2008 12:51

    tedy je to moc dobre, loupani ani strouhani nebylo tak hrozne jako brambory:),ale ta hmota je opravdu dost ridka, doporucuji hodne vyzdimat patizon, a i pote to bylo pomerne ridke... ale moc dobre.

  • Dana Křížová
    Dana Křížová |

    30. 7. 2008 16:04

    Hmmm, tak to je dobrota!!! Pochutnali jsme si všichni včetně dětí! Dávám za 1. Mám jen dotaz, hmota má být tužší nebo řidší? Já měla řidší, nechtělo se mi do toho přidávat víc mouky, než bylo v receptu psáno. Sice to bylo pracnější vytvarovat, ale šlo to.

  • olina koblihová
    olina koblihová |

    22. 7. 2008 12:58

    Toto je opravdu výborný recept celá rodina jsme si na tom pochutnali a to i můj manžel, který nesnáší zeleninu to shltnul a moc si pochutnal

  • Iveta
    Iveta |

    23. 9. 2007 21:10

    Dostala jsem několik patizonů a jiný než smažený jsem nikdy nedělala, tento recept je bomba, moc nám chutnal a nikdo nepoznal že je z patizonu, ato jsem použila 3 kousky!

  • Miloslava Pulkertová
    Miloslava Pulkertová |

    2. 9. 2007 17:25

    Je to výborný nápad, všem moc chutnalo a to ocenili i chlapi, kteří nejedí zeleninu. Jen jsem neměla doma salám, tak jsem přidala klobásku a místo mouky dětskou krupičku a s česnekem to nemá chybu.Opravdu výborné!!!

  • Kateřina Zapletalová
    Kateřina Zapletalová |

    27. 8. 2007 21:03

    Při čištění a strouhání patizonu jsem si říkala naposledy :), ale nakonec jsme si moc pochutnali a příští týden udělám zas. Všem opravdu doporučuji.

  • Michaela Ballová
    Michaela Ballová |

    2. 8. 2007 08:24

    Děkuji moc za recept, všem nám moc chutnal.

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    30. 7. 2007 23:52

    Já dostala dva patizony a nevěděla co s nimi krom klasických řízků.Vyzkoušela jsem tuto karbenátkovou směs,která by mě asi nikdy nenapadla a musím říct,že to chutnalo u nás doma všem.:o)

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    30. 7. 2007 14:04

    Pani Marta, dobrý nápad, cesnak sa tam hodí. Vďaka za inšpiráciu:)))

  • Marta Davidová
    Marta Davidová |

    30. 7. 2007 13:43

    Nám to moc chutnalo, přidala jsem ještě česnek a trochu majoránky