Autor:

Vídeňská cibulka

Snadné
Ingredience
Cibule  
Hladká mouka  
Olej  
Ubrousek  
Vídeňská cibulka

Postup přípravy:

Množství záleží na počtu strávníků.

Cibuli oloupeme, nakrájíme na slabá kolečka, která od sebe rozdělíme, obalíme v hladké mouce a v jedné vrstvě smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Hotové odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk. Cibulkou zdobíme bramborovou, hrachovou nebo nastavovanou kaši, čočku... a to nám stačí jedna cibule na osobu. Pokud budeme cibulku dávat jako přízdobu gulášů a omáček, stačí jedna větší cibule pro čtyři osoby.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Strapačky s kysaným zelím a uzeným Tradiční slovenská kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Vídeňská cibulka

Komentáře

  1. Vlasta Soukupová   30.12.2013 | 11:49 | reagovat |

    Cibulkou jsem dneska sypala bramborové knedlíky a moc jsme si na nich pochutnali. Jen by té cibulky mohlo zůstat tolik, kolik před smažením.

  2. saba   28.01.2013 | 6:47 | reagovat |

    to je špatný recept vídeňská cibulka se smaží z prudka přecedí se když hnědne a zasype se solí aby byla křuoavá !!!

    1. Selina   28.01.2013 | 11:14 | reagovat |

      Co je na tom spatneho? Pochazim z Rakouska, delam ji stejne dlouha leta a nikdo neprojevil nesouhlasny nazor. Mouka do receptu patri a soli si kazdy podle sveho, protoze jak je znamo, sul se rychle rozpousti. Podstatne je, nesmazit mnoho cibule naraz.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web