Vídeňská cibulka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • cibule
    • hladká mouka
    • olej
    • ubrousek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Množství záleží na počtu strávníků.
2
Cibuli oloupeme, nakrájíme na slabá kolečka, která od sebe rozdělíme, obalíme v hladké mouce a v jedné vrstvě smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Hotové odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk. Cibulkou zdobíme bramborovou, hrachovou nebo nastavovanou kaši, čočku... a to nám stačí jedna cibule na osobu. Pokud budeme cibulku dávat jako přízdobu gulášů a omáček, stačí jedna větší cibule pro čtyři osoby.

Komentáře k receptu

  • Vlasta Soukupová
    Vlasta Soukupová |

    30. 12. 2013 11:49

    Cibulkou jsem dneska sypala bramborové knedlíky a moc jsme si na nich pochutnali. Jen by té cibulky mohlo zůstat tolik, kolik před smažením.

  • Sameer
    Sameer |

    14. 7. 2013 14:23

    Ah yes, nicely put, evenroye.

  • saba
    saba |

    12. 6. 2013 14:30

    mě ji učila mamča a jí ještě starý dobrý kuchaři sůl dodá cibuli křřupavost koukněte sem a vyzkoušejte .-) hezky den http://www.facebook.com/media/set/?set=a.433586313399746.1073741825.120528674705513&type=3#!/photo.php?fbid=404215769670134&set=a.433586313399746.1073741825.120528674705513&type=3&theater

  • Selina
    Selina |

    28. 1. 2013 11:14

    Co je na tom spatneho? Pochazim z Rakouska, delam ji stejne dlouha leta a nikdo neprojevil nesouhlasny nazor. Mouka do receptu patri a soli si kazdy podle sveho, protoze jak je znamo, sul se rychle rozpousti. Podstatne je, nesmazit mnoho cibule naraz.

  • saba
    saba |

    28. 1. 2013 06:47

    to je špatný recept vídeňská cibulka se smaží z prudka přecedí se když hnědne a zasype se solí aby byla křuoavá !!!