Feferonková pasta

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg feferonky - druh dle chuti: kulaté, dlouhé...
    • 1
      ks česnek velká palice
    • 0,5
      l kečup - sladký domácí nebo kvalitní kupovaný
    • 4
      lžíce ocet
    • 1
      lžíce sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1 kilogram feferonek bez stopek a semínek (nějaké to semínko není na závadu) pomeleme na masovém strojku společně s oloupaným česnekem. Dáme do hrnce společně s octem a solí, podlijeme cca 100 ml vody a pod poklicí rozdusíme doměkka za občasného promíchání (15-20 minut). Pak přilijeme kečup a společně ještě 5 minut za častého míchání provaříme.
2
Pastu nandáme ještě horkou do suchých, čistým skleniček, zavíčkujeme čistými víčky a dáme sterilovat do hrnce s vroucí vodou vyloženého utěrkou, aby nám skleničky nepopraskaly. Když začne voda bublat, zmírníme teplotu na minimum a necháme jí jen ode dna perlit cca 5 minut. Po zchladnutí skleniček uložíme v temnu a suchu (sklep, komora) a odebíráme dle chuti a potřeby.
3
Hodí se k pečenému nebo grilovanému masu či zelenině, uzenině, do gulášů, masových a zeleninových směsí...

Komentáře k receptu

  • Nevečeřalová
    Nevečeřalová |

    6. 11. 2016 15:52

    Dnes jsme jí poprvé ochutnali k pečenému boku. Je vynikající a určitě jí budu vařit i za rok.

  • Marta Kadeřábková
    Marta Kadeřábková |

    22. 9. 2016 11:05

    Pasta je výborná a tímto chci poděkovat za další prima recept. Použila jsem heinz kečup bez konzervantů a zahusťovadel, který pálivost pasty zjemnil a je opravdu bezvadná.