Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5x
2+ 1 5
Autor:

Bramborové placky

Snadné
Ingredience
Brambory 1,6 kg
Cibule 50 g
Vejce
1-2
2 ks
Hladká mouka
2-3
3 lžíce
Rostlinný olej 6 lžíce
Sůl  
Bramborové placky

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor

Brambory a cibuli oloupeme a jemně nastrouháme. Přidáme rozšlehaná vejce, mouku, osolíme a vše promícháme. Na silně rozpáleném oleji smažíme placky po obou stranách dozlatova. Usmažené placky mají být tenké a křupavé. Podáváme je teplé. Placky můžeme podávat s houbovou omáčkou, saláty ze syrové zeleniny nebo s masovou nádivkou. Pokud je chceme posypat cukrem nebo potřít džemem, nepřidáváme do těsta cibuli.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 5x)
Jogurtová pizza Recepty z domácího jogurtu Články z

Komentáře k receptu: Bramborové placky

Komentáře

  1. tara21   30.05.2014 | 9:37 | reagovat | závadný

    Bramborové placky jsou z vařených brambor a hladké mouky. Můžou se dělat na slano i na sladko, ty sladké se smaží na sucho a teprve pak se mastí sádlem a sypou se mákem s cukrem.
    Já do slaných balím kysané zelí a k tomu plátek uzeného.
    Je to skvělý oběd.
    Bramboráky jsou ze syrových brambor :-D <:-)

  2. Ssandy   23.04.2013 | 19:24 | reagovat | závadný

    Jednoduché, rychlé a chutné.

  3. petr vosol   04.11.2012 | 12:42 | reagovat | závadný

    mam na ty placky chut ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)

  4. moad   08.03.2012 | 12:28 | reagovat | závadný

    Hlavne ne hladkou mouku :) polohrubou

    1. jana   07.05.2014 | 21:12 | reagovat | závadný

      jasně že hladkou, do placek a lokší jen hladkou :-)

      1. hb   16.11.2014 | 9:11 | reagovat | závadný

        Bramborové placky jedině s hrubou moukou, do bramboráků pak ještě přidávám hrubou krupici. Hladká se dává do buchet. Takto jsou mnohem křupavějšíi

  5. Jarda   17.10.2011 | 19:05 | reagovat | závadný

    Dobrý, ale přidal jsem: česnek (spoustu), mletý pepř, mletý kmín a majoránku. Ono je to kupodivu mnohem chutnější 8-) ;-) :-X

    1. Pavel   09.12.2011 | 12:54 | reagovat | závadný

      takže v podstatě bramborák :))

1 2 3 4 ... 6 7 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?
Vložit recept
Máte doma dobrý recept?
Podělte se o něj s našimi uživateli.

Další weby Mladé fronty

Dialog
X